20.11.2020 15:25

Δήμος Χίου: 466.000 ευρώ για την ασφαλέστερη πρόσβαση πεζών σε δημόσιες δομές

Την ολοκλήρωση της μελέτης του έργου «Κατασκευή προσβάσεων πεζών» με προϋπολογισμό 466.000€ ανακοίνωσε ο Δήμος Χίου.

Αντικείμενο της μελέτης  ήταν η κατασκευή προσβάσεων πεζών με τον απαραίτητο ηλεκτροφωτισμό αυτών σε διάφορα σημεία της πόλης, και συγκεκριμένα στα Δημοτικά Σχολεία 1ο και 6ο, 2ο, 7ο, 3ο και 8ο, 9ο Καράδειο, 2ο και 6ο Νηπιαγωγεία, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Δημοτικό γήπεδο, Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο, Ναυτικός Όμιλος, πάρκο Θελούδη και Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χίου.

Τα ανωτέρω σημεία παρέμβασης είναι σημαντικά σημεία της πόλης της Χίου, διότι εξυπηρετούν στην πλειοψηφία κυρίως μαθητές στο μεγαλύτερο μέρος του έτους.

Επίσης στα πλαίσια του έργου έγιναν οι γεωμετρικές διαρρυθμίσεις στην οδό Ελ. Βενιζέλου στην περιοχή του Νοσοκομείου Χίου, στην οδό Ελ. Βενιζέλου στην περιοχή του Ι. Ναού Αγίας Παρασκευής Καστέλου και στην συμβολή των οδών Λ. Καλβοκορέση Δημάρχου και Δ. Ευαγγελινού στην περιοχή του Αεροδρομίου.

Στόχος αυτών ήταν η λειτουργική αναβάθμιση, με σκοπό την βελτίωση της οδικής ασφάλειας, διασταυρώσεων οδών και οδικών τμημάτων. Τα εν λόγω σημεία χαρακτηρίζονταν από  υψηλό αίσθημα ανασφάλειας κατά την προσπέλαση τους, εξαιτίας της απουσίας γεωμετρικής διαρρύθμισης ή μεθόδων ελέγχου της κυκλοφορίας.

«Η αναγκαιότητα όλων των ανωτέρω παρεμβάσεων ήταν μεγάλη και είναι κατανοητό ότι για την επίτευξη του στόχου, που είναι η ασφαλέστερη προσβασιμότητα των πεζών, πέραν των υποδομών είναι απαραίτητη και η ορθή οδική συμπεριφορά των πολιτών και ο σεβασμός στον πεζό – χρήστη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Χίου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ