9.6.2020 13:45

ΒΙΝΤΕΟ- «Τελικός στόχος η ανάπλαση του ΡΕΞ πέρα από την εξωτερική επένδυση»

Το ενδιαφέρον του για τη συνολική αποκατάσταση και ανάπλαση του ιστορικού κτιρίου του ΡΕΞ στη Φτωχειά Προκυμαία, κατέθεσε μέσα από δηλώσεις του στην κάμερα του «π» ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, με αφορμή την προσπάθεια ένταξης στο πρόγραμμα του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» για την εξωτερική επένδυση τόσο του συγκεκριμένου κτιρίου όσο και της Παλιάς Ιχθυόσκαλας.

Ο Δήμαρχος Χίου επεσήμανε ότι βασικός στόχος είναι η συνολική αποκατάσταση του κτιρίου και προσέθεσε ότι απαιτείται η άμεση συγκατάθεση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Χίου, την οποία χαρακτήρισε ως «Μέγα Βεζίρη», εξηγώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση το πρόγραμμα θα χαθεί.

«Αν χαθεί αυτή η ευκαιρία και δεν συνηγορήσει η Αρχαιολογία τότε το έργο της εξωτερικής επένδυσης θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί από το ταμείο του Δήμου και άρα από χρήματα των δημοτών», εξήγησε.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ