10.6.2020 22:25

ΒΙΝΤΕΟ- Στα ύψη η κόντρα για Χαλκειός και μεταναστευτικό στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου

Η «κοροϊδία στους Χαλκούσους», η νέα δομή και τα «ενοικιαζόμενα στους μετανάστες» εκτροχίασαν τη συζήτηση για την αναθεώρηση του Προϋπολογισμού

Σε κόντρα χωρίς τέλος οδηγήθηκε η κόντρα μεταξύ των συνδυασμών Τριαντάφυλλου και Κάρμαντζη, κατά τη συζήτηση του θέματος της τροποποίησης του προϋπολογισμού προκειμένου να διατεθούν πιστώσεις για την πυροπροστασία στα Καμπόχωρα.

Αφορμή για την τροποποίηση αποτέλεσε το αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, για πυροπροστασία σε έκταση 300 στρεμμάτων με στόχο τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας για τις περιοχές των Σκλαβιών, της Παναγίας Κρίνας, του Χαλκειούς αλλά και του στρατοπέδου της 96 ΕΑΡΜΕΘ που αποτελεί τη βάση των Τεθωρακισμένων στο νησί.

Η τοποθέτηση του συμβούλου του συνδυασμού «Χίος Μπροστά» Γιώργου Αγιωργούση, ήταν αυτή που ξεκίνησε να δημιουργεί προστριβές, με τον ίδιο να επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο έργο θα έπρεπε να γίνει από το «αντίδωρο», όπως το χαρακτήρισε, του 1 εκ. ευρώ του Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη προς τον Δήμο Χίου.


Στ. Κάρμαντζης: «Σταματήστε να κοροϊδεύετε τους Χαλκούσους»

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης έκανε λόγο για πυροτεχνήματα, σημειώνοντας ότι «Αν θέλουμε λύση για το μεταναστευτικό πρέπει να τη συζητήσουμε με τη σοβαρότητα που απαιτείται αυτή την περίοδο».

Ο ίδιος χαρακτήρισε το μεταναστευτικό ως ζήτημα που όλοι θέλουν διακαώς να επιλυθεί, προσθέτοντας όμως ότι δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά.

«Θα πρέπει να πάρουμε γενναίες αποφάσεις για να μηδενίσουμε στο τέλος αυτό το πρόβλημα. Όσο βρίσκεται σε αυτές τι διαστάσεις, όσο το αντιμετωπίζουμε με αντιπολιτευτική διάθεση, η ΒΙ.ΑΛ. θα παραμένει ανοιχτή», είπε και κατέληξε: «Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι αν δεν γίνει κάπου μία νέα δομή, συγκεκριμένη, μικρή, 500, 700, 800 άτομα θα κλείσει η ΒΙ.ΑΛ.;  Ε όχι δεν θα κλείσει. Άρα μην κοροϊδεύετε και μην κοροϊδεύουμε τους Χαλκούσους».


Κ. Τριαντάφυλλος: «Η δημοτική αρχή να σεβαστεί επιτέλους την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου»

Για διαφοροποίηση του Δημάρχου από τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που ζητούν το κλείσιμο της ΒΙ.ΑΛ. μέσα από συγκεκριμένη διαδικασία έκανε λόγο ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Τριαντάφυλλος, εκφράζοντας την άποψη ότι η μόνη σωστή άποψη είναι αυτή που εξέφρασαν χιλιάδες Χιώτες κατά τα γεγονότα του Φεβρουαρίου.

«Αντί να σεβόμαστε αυτόν τον κόσμο που έδωσε αυτόν τον αγώνα, ερχόμαστε σήμερα και λέμε ότι αυτός ο κόσμος ήταν ανεύθυνος», είπε ο Κ. Τριαντάφυλλος και προσέθεσε ότι η μόνη λύση για το Χαλκειός είναι ο Δήμος να βγει μπροστάρης και να διεκδικήσει τα αυτονόητα για τους κατοίκους των Καμποχώρων.


Ξέφυγε η κόντρα Νύκτα- Μανδάλα

Τα πνεύματα, παρά τις προσπάθειες του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλου Καλογεράκη, οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο μετά την παρέμβαση του Δημοτικού Συμβούλου της Συμμαχίας Αξιών Νίκου Νύκτα που αναφέρθηκε στην πρόταση του Αντιδημάρχου Αγίου Μηνά και Καμποχώρων Παναγιώτη Μανδάλα για μετεγκατάσταση της ΒΙ.ΑΛ. σε νέο σημείο.

Η αναφορά του πρώτου ότι ο αντιδήμαρχος έκανε αναφορά για δομή 2.000 ατόμων προκάλεσε την αντίδραση του κ. Μανδάλα που σε έντονο ύφος είπε στον Νίκο Νύκτα:

«Πρώτον θέλω να πω ότι δεν είπα ποτέ για 2.000. Δεν θέλω να βάζει στο στόμα μου πράγματα που δεν έχω πει ποτέ. Εγώ κ. Νύκτα, έχω 10 δωμάτια και δεν έχω βάλει στις τσέπες μου ούτε μία δραχμή από μετανάστες. Ψάχτε, εσείς κ. Νύκτα τις τσέπες σας, μήπως έχετε εσείς συναλλαγή με μετανάστες με δωμάτια. Αρκετά μέχρι εδώ. Αρκετά αυτή η λάσπη», είπε σε έντονο ύφος ο Παναγιώτης Μανδάλας, για να λάβει την απάντηση από τον Νίκο Νύκτα ότι αν δεν ανακαλέσει τα όσα είπε τότε θα καταθέσει μήνυση σε βάρος του.

Τελικά ο Παναγιώτης Μανδάλας, ανακάλεσε, σημειώνοντας ότι δεν αναφέρονταν προσωπικά στον Νίκο Νύκτα αλλά σε τρίτους.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ