2.3.2022 16:32

Ανάδειξη Κάστρου και ανάπλαση λαχαναγοράς στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης (ΒΙΝΤΕΟ)

Πάνω από 15 εκ. ευρώ διεκδικεί ο Δήμος Χίου

Μία σημαντική απόφαση προς την κατεύθυνση της διασφάλισης των απαραίτητων κονδυλίων, τόσο για μελέτες όσο και για χρηματοδότηση δύο βασικών έργων στον αστικό ιστό της πόλης, έλαβε ο Δήμος Χίου.

Σε δηλώσεις του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης, αναφέρθηκε στην πρόθεση της δημοτικής αρχής να εντάξει στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και συγκεκριμένο στο πρόγραμμα «Ελλάδα 2.0», τα έργα της ανάδειξης του Κάστρου και της ανάπλασης της λαχαναγοράς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Δήμος είχε προτείνει τα δύο συγκεκριμένα έργα μέσα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», οι πιστώσεις του οποίου θα αρκούσαν μόνο για τη χρηματοδότηση των μελετών όχι όμως και των έργων.

Έτσι, αποφασίστηκε, η μεταφορά των φακέλων των δύο έργων στο πρόγραμμα «Ελλάδα 2.0» ώστε να μπορέσουν χρηματικά να εξασφαλιστούν τόσο τα έργα όσο και οι μελέτες.

Όπως είπε ο Γιάννης Ξενάκης, συνολικά ο Δήμος Χίου θα διεκδικήσει πάνω από 15 εκ. ευρώ και για τα δύο αυτά σημαντικά έργα μέσα από πρόσκληση του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ