Εθνικές Εκλογές 2015

12/1/15 20:10

τελ. ενημ.: 13/1/15 17:11

"Υπέρβαση κι αφοσίωση στη Χίο" [ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ]

"ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΟ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΕΜΠΟΔΙΑ. ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΗΡΘΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΩ", ΕΙΠΕ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Ο Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ

Ηχηρό μήνυμα εντός κι εκτός της Ν.Δ. ότι η υποψηφιότητά συνδέεται με χαρακτηριστικά όπως η αφοσίωση και η υπέρβαση για το καλό της Χίου, έστειλε μέσα από την ομιλία του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του προεκλογικού του γραφείου στην Απλωτάρια, ο υπ. Βουλευτής του νησιού Νότης Μηταράκης.

Ανάμεσα σε πλήθος δεκάδων στελεχών και φίλων της κεντροδεξιάς παράταξης ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε σε όλα εκείνα τα στοιχεία που τον έκαναν να επιλέξει τη Χίο ως εκλογική του περιφέρεια:

«Το να είμαι υποψήφιος βουλευτής στην πατρίδα μου είναι αυτό που πάντα ήθελα. Στη Χίο είναι οι ρίζες μου. Γνωρίζω την ψυχή του νησιού.

Και όταν είσαι συναισθηματικά δεμένος με αυτό που υπηρετείς μπορείς να υπερβαίνεις και τον εαυτό σου και τις τυπικές δυνατότητες.

Τώρα χρειαζόμαστε το «παραπάνω», την υπέρβαση, τη θετική φόρτιση. Την αφοσίωση. Είμαι αποφασισμένος να δουλέψω για να πετύχουμε τους κοινούς μας στόχους.

Κάποιοι θα θελήσουν να βάλουν εμπόδια, να θολώσουν αυτήν την εικόνα. Ματαιοπονούν αν νομίζουν ότι θα με πλήξουν. Αν και είμαι σχετικά νέος έχω κολλήσει πολλά ένσημα. Δεν είμαι και ούτε θέλω να γίνω ένας αργόσχολος της πολιτικής.

Έχω εργαστεί στο πιο δύσκολο και απαιτητικό περιβάλλον και αυτό που έμαθα ήταν να βάζω στόχους και να τους πετυχαίνω… 

Και αυτό θα κάνω και τώρα… Κάποιοι λένε ότι θα θελήσω να φύγω, αλλά μάλλον τους ανησυχεί το αντίθετο, ότι είμαι αποφασισμένος να μείνω, για όσο διάστημα με περιβάλλετε με την εμπιστοσύνη σας.  Και θα μείνω αφοσιωμένος στο νησί και στους ανθρώπους του», είπε χαρακτηριστικά.

 

«Η Χίος στο κέντρο των εξελίξεων»

Ιδιαίτερη αναφορά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έδωσε σε όλες εκείνες τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν ώστε, όπως είπε, η Χίος να βρεθεί στο κέντρο των εξελίξεων.

«Ο τόπος μας αξίζει πολλά περισσότερα. Αξίζει να είναι στο κέντρο των εξελίξεων.

Και να για να το πετύχουμε αυτό πρέπει, να πούμε συγκεκριμένα πράγματα.

Να έχουμε αποφασιστικότητα. Να βάλουμε χρονοδιάγραμμα, να αναλάβουμε ο καθένας μια αποστολή για τη Χίο.

Ο ορίζοντάς μας ανοίγει με έργα:

  • Με το αεροδρόμιο και τα υδατοδρόμια για να συνδεθούν τα τρία νησιά μας.
  • Με υποδομές στο κεντρικό λιμάνι και στα Μεστά, για να λειτουργούν ως ενιαίο σύστημα.
  • Με δίδυμη μαρίνα στη Χίο.
  • Με ένα ειδικό ασφαλιστικό πρόγραμμα για τη μαστίχα.
  • Και νέους τρόπους προώθησης.
  • Με διαχειριστικό σχέδιο για τα νερά μας.
  • Με αναβάθμιση των ναυτιλιακών μας σχολών.
  • Με συνέργειες που θα αυξήσουν το κύρος τους», ανέφερε ο κ. Μηταράκης για να

σταχειολογήσει αμέσως μετά τις κυριότερες παρεμβάσεις του κατά τη θητεία του ως Υφυπουργός Ανάπτυξης στην κυβέρνηση Σαμαρά.

«Επένδυση στη Χίο»

Κλείνοντας τη 10λεπτη ομιλία του ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τους πολίτες να δώσουν ενωμένοι τον αγώνα ενάντια στον λαϊκισμό και στην υποκρισία.

«Αυτόν τον αγώνα πρέπει να συνεχίσουμε. Και να τον δώσουμε ενωμένοι ενάντια στον λαϊκισμό και την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ…  Για να δούμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, για να δούμε νέες θέσεις εργασίας, αντί το κίνδυνο χρεοκοπίας και οπισθοδρόμησης.

Εδώ πλέον μιλάμε για το μέλλον του τόπου μας. 

Εδώ μιλάμε για το νησί μας. Για τους ανθρώπους μας.

Για την επένδυση της ζωής μας.

Επένδυση στη Χίο», είπε κλείνοντας εν μέσω χειροκροτημάτων. 

 
Σχόλια άρθρου: 0