Εθελοντισμός

20/4/15 22:16

τελ. ενημ.: 21/4/15 16:00

Όλη η Χίος φωνάζει "Let's do it" [ΒΙΝΤΕΟ]

ΜΑΖΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Δεκάδες σωματεία και εθελοντές του νησιού ετοιμάζονται να φωνάξουν και φέτος «Let’s do it», συμμετέχοντας για 4η συνεχή χρονιά στην πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα με συμμετοχή 108 χωρών και 8.000.000 εθελοντών.

Σκοπός της φετινής διοργάνωσης σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Β. Ποταμούση είναι ο ταυτόχρονος συντονισμός σε ολόκληρη τη  Χίου όλων των εθελοντών που θα συμμετάσχουν σε δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε κάθε γωνιά του Νησιού μας.                         

Στο φετινό «Let’s do it» δεν λείπει ούτε η ευρηματικότητα των δράσεων αλλά ούτε και η θέληση για συμμετοχή.

Ήδη ο «Έλιξ» προετοιμάζει τον καθαρισμό των Οθωμανικών Μνημείων που αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες από την Τουρκία, ενώ ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών πέρα από τη δεντροφύτευση του περιβάλλοντα χώρου των εγκαταστάσεών του θα κληθεί να συντονίσει μέσω ασυρμάτων όλους τους συμμετέχοντες με το κέντρο συντονισμού που θα είναι ο Δήμος Χίου.

Για άλλη μία χρονιά η «Όμικρον» με την πολύτιμη βοήθεια του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου θα συμμετέχει στον καθαρισμό του δάσους των Ρεστών και στον καθαρισμό του δρόμου εκατέρωθεν.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι ποδηλάτες που έπειτα από σύντομη ποδηλατάδα που θα έχει σημείο τερματισμού τα φανάρια του αεροδρομίου θα προχωρήσουν στον καθαρισμό της ακτογραμμής της παραλιακής του αεροδρομίου.

Ξεχωριστή και φέτος θα είναι η συμμετοχή των προσκοπικών συστημάτων του νησιού που από την πιο μικρή ηλικία μέχρι τους πιο μεγάλους θα κληθούν να καθαρίσουν περιοχές όπως το Κάστρο, την παραλία του Κονταρίου καθώς και το μνημείο του Ψυχάρη.

Τέλος ο Σύλλογος των κατοίκων του Αγίου Σπυρίδωνα Νερομύλων καλεί σε συμμετοχή προκειμένου να καθαριστεί και να συντηρηθεί το δασάκι της Αγίας Άννας στις παρυφές της πόλης.

Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν διοργανωτές και εθελοντικές ομάδες.  

Σχόλια άρθρου: 0