23.6.2022 16:44

Σε 3 προγράμματα Erasmus το 11ο Δημοτικό - Αστική Σχολή Χίου

Το 11ο Δημοτικό Σχολείο - Αστική Σχολή Χίου συμμετείχε πρόσφατα σε 3 προγράμματα Erasmus σε Ισπανία, Τουρκία και Ιταλία. 

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Το σχολείο μας συμμετέχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα από το 2005, γιατί πιστεύουμε ότι  συμβάλουν  στην πολύπλευρη εκπαίδευση των μαθητών μας και αποτελούν  συνεχή επιμόρφωση και έμπνευση για τους εκπαιδευτικούς μας.

Στα πλαίσια των τριών προγραμμάτων Erasmus+ στα οποία συμμετέχει φέτος το σχολείο μας, τον Μάιο και Ιούνιο πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω επισκέψεις:

Επίσκεψη στο σχολείο CEIPVistaAlegre στην Ισπανία - 27 /05/2022- 02/06/2022

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μας συμμετείχαν σε επίσκεψη στο σχολείο CEIP Vista Alegre στην πόλη Μπουρέλα της βορειοδυτικής Ισπανίας στα πλαίσια του προγράμματος ΚΑ2«FriendsforourPlanet».

Επισκέφτηκαν το σχολείο, ενημερώθηκαν για το εκπαιδευτικό σύστημα της περιοχής και συμμετείχαν σε δραστηριότητες σχετικές με την προστασία του περιβάλλοντος.

Επέστρεψαν με πολλές υπέροχες εμπειρίες και την απόκτηση φίλων από το Βέλγιο, την Ισπανία και τη Ρουμανία.

Επίσκεψη στο σχολείοSancakKoyστην Κωνσταντινούπολη - 05/06/2022-11/06/2022

Το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα ΚΑ2 «North, South, East, West-ORIENTEERING», μαζί με σχολεία από Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία και Τουρκία. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας επισκέφτηκαν το σχολείο SancakKoy στην Κωνσταντινούπολη. Δυστυχώς η αποστολή μας αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με το διαβατήριο μιας μαθήτριάς μας η οποία δεν μπόρεσε να μπει στην Τουρκία. Η υπόλοιπη αποστολή συνέχισε το πρόγραμμα.

Επισκεφτήκαμε το σχολείο, ενημερωθήκαμε για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Τουρκίας και οι μαθητές μας συμμετείχαν σε δράσεις σχετικές με το θέμα μας που είναι η άθληση και ο υγιεινός τρόπος διαβίωσης.

Αξιολογήσαμε τις προηγούμενες δράσεις μας και σχεδιάσαμε την επόμενη χρονιά του προγράμματος.

Σεμινάριο κατάρτισης εκπαιδευτικών ΚΑ1 με τίτλο:

«Conflict Management, Emotional Intelligence and Bullying Prevention» - 13/06/2022- 18/06/2022, Φλωρεντία, Ιταλία

Δύο εκπαιδευτικοί μας παρακολούθησαν σεμινάριο για τη διαχείριση της σχολικής βίας και το σχολικό εκφοβισμό. Το σεμινάριο διήρκεσε τριάντα ώρες και τους δίδαξε εργαλεία αντιμετώπισης των προβλημάτων στο σχολείο και το πώς μπορείς να τα διαχειριστείς ώστε να βελτιωθεί το κλίμα στο σχολείο και να υποβοηθηθεί η συναισθηματική ωριμότητα των σημερινών παιδιών που αποτελούν τους αυριανούς ενεργούς πολίτες».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ