22.6.2021 14:08

"Ψαλίδι" στις ειδικότητες του ΕΠΑ.Λ. παρά την αυξημένη ζήτηση από μαθητές

Την επανεξέταση του θέματος της δημιουργίας δύο ειδικοτήτων στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Χίου και στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Χίου και συγκεκριμένα της ειδικότητας θερμοϋδραυλικών και των νοσηλευτών, έθιξε στο πλαίσιο παρέμβασής του ο Πρόεδρος της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Χατζησταμάτης.

Όπως εξήγησε, πρόκειται για δύο ειδικότητες που δημιουργήθηκαν βάσει της υψηλής ζήτησης από τους μαθητές των ΕΠΑ.Λ.  χωρίς όμως να εγκριθούν, αφού το Υπουργείο Παιδείας, τελικά ενέκρινε τη δημιουργία μόνο μίας ειδικότητας, αυτή της γεωπονίας στο Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο, χωρίς μάλιστα να υπάρχει πρόβλεψη για δημιουργία θερμοκηπίου.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζησταμάτη, οι ειδικότητες των θερμοϋδραυλικών και των νοσηλευτών είναι ειδικότητες με ιδιαίτερη ζήτηση στην αγορά της Χίου.

«Η ειδικότητα θερμοϋδραυλικού έχει να λειτουργήσει στην Χίο σε σχολείο του Υπουργείου Παιδείας από το 2014. Όσο για την ειδικότητα των Βοηθών Νοσηλευτών λόγω συνθηκών covid-19 οι ανάγκες στην αγορά εργασίας είναι ιδιαίτερα αυξημένες», ανέφερε ο κ. Χατζησταμάτης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: 1ο ΕΠΑΛ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ