14.9.2021 15:16

Παραμένουν οι ελλείψεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Α. Σκούφαλου: «Από πρωτόκολλα ασφάλειας σε πρωτόκολλα μετάδοσης»

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε, τα χαμόγελα –έστω και με μάσκα- επέστρεψαν ωστόσο κανένα από τα μέτρα που έχει ζητήσει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου δεν έχει ληφθεί.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, Α. Σκούφαλου μετέφερε μέσα από δηλώσεις της την αγωνία των εκπαιδευτικών αλλά και γονιών καθώς παραμένουν τα αιτήματα τους σε εκκρεμότητα.

Μερικά από αυτά ήταν και παραμένουν, η αραίωση των μαθητών ανά τάξη, παραπάνω μόνιμο προσωπικό και μόνιμο προσωπικό καθαριότητας πλήρους ωραρίου.

Από πρωτόκολλα ασφάλειας σε πρωτόκολλα μετάδοσης

Το κλείσιμο του τμήματος μόνο σε περίπτωση που νοσήσει το 50% συν 1 μαθητής αποτελεί ένα μέτρο ανορθολογικό για την  κα. Σκούφαλου καθώς βασίζεται σε μια λογική μετάδοσης της νόσου.

«Όταν περιμένεις την μισή και παραπάνω τάξη να νοσήσει τότε θεωρείς δεδομένο ότι δεν θα το προλάβεις. Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι πρέπει από τα πρώτα κρούσματα να γίνεται ιχνηλάτηση, να εντοπίζουμε τις στενές επαφές και αν χρειάζεται το τμήμα να κλίνει νωρίτερα» ανέφερε η κα. Σκούφαλου.

Σχετικά με τα κενά που εξακολουθούν να υφίστανται παρά τις προσλήψεις η κα. Σκούφαλου επιβεβαίωσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν Πανελλαδικά 20.000 κενές θέσεις σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Στη Χίο συγκεκριμένα έχουν προκύψει κενά σε ορισμένες ειδικότητες όπως είναι θεατρικής, γυμναστικής και πληροφορικής αγωγής. Σημαντικές είναι και οι ελλείψεις στην παράλληλη στήριξη η οποία αποτελεί προϋπόθεση για τα παιδιά με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες για να ενταχθούν στη εκπαιδευτική διαδικασία.

Τέλος ελλείψεις υπήρξαν και με την προμήθεια αντισηπτικών αλλά και ορισμένων βιβλίων.

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ