29.3.2024 11:15

Μνημόνιο συνεργασίας Σ.Α.Ε.Κ. Χίου με το iTED Lab του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η Διευθύντρια της Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Χίου (Σ.Α.Ε.Κ. Χίου, πρώην ΔΙΕΚ ΧΙΟΥ) κ. Ευελίνα Αθανασοπούλου προχώρησε σε υπογραφή μνημονίου με το Εργαστήριο Καινοτόμου Τουριστικής Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού “iTED Lab” του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Με το Μνημόνιο αυτό η Σ.Α.Ε.Κ. Χίου εντάσσεται στο Εθνικό Δίκτυο Ελλάδος (NATIONAL SKILLS PARTNERSHIP - GREECE) που οργάνωσε το iTED Lab στο πλαίσιο του διακρατικού έργου Pact for Next Tourism Generation Skills - Pantour με στόχο τη συνεργασία μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών φορέων για την ανάπτυξη των τουριστικών δεξιοτήτων στον τομέα του τουρισμού και των τουριστικών υπηρεσιών.

Το έργο PANTOUR αποτελεί συνέχεια του έργου NTG (Next Tourism Generation) και στοχεύει στο σχεδιασμό καινοτόμων λύσεων για την αντιμετώπιση των νέων αναγκών σε δεξιότητες στο τουριστικό οικοσύστημα για την περίοδο 2026-2036. Το εταιρικό σχήμα αποτελείται από 13 ευρωπαίους εταίρους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται θεσμικοί εταίροι, εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου, πανεπιστήμια και διακρατικοί εταίροι.

Το Εθνικό Δίκτυο Ελλάδος (NATIONAL SKILLS PARTNERSHIP - GREECE) έχει ως στόχο:

- να φέρει σε επαφή τους βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς σε θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης με στόχο την ανταλλαγή της γνώσης και την επίτευξη μιας συνεργατικής προσέγγισης και συναντίληψης σε βασικά θέματα,
- να δοθεί η ευκαιρία να αξιοποιηθούν οι γνώσεις και η εμπειρία των εμπλεκομένων μερών, σε συνδυασμό με τη διατύπωση και καταγραφή των αναγκών και των κενών που υπάρχουν σε επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων στην παροχή υπηρεσιών,
- να προωθήσει την ενσωμάτωση των ψηφιακών, πράσινων και κοινωνικών δεξιοτήτων ως βασικών γνωστικών δεξιοτήτων στο πλαίσιο του τουρισμού και της ξενοδοχειακής βιομηχανίας.

Ευχαριστούμε τον υπεύθυνο του προγράμματος Καθηγητή Θεόδωρο Σταυρινούδη (Thedoros Stavrinoudis) για την τιμή και την ευκαιρία που έδωσαν στη Σ.Α.Ε.Κ. Χίου να συμμετάσχει σε ένα δίκτυο που θα ενισχύσει την εξωστρέφεια και τη σύνδεσή της με φορείς και επιχειρήσεις σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ