14.6.2021 14:08

Αυξάνεται κατά 42% ο αριθμός των εισαχθέντων στις ΑΕΝ

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών

Από τις 11 Ιουνίου ξεκίνησε η υποβολή των δικαιολογητικών σε όλες τις σχολές ΑΕΝ της χώρας για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022. Περισσότερες λεπτομέρειες έδωσε ο Διοικητής της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, Γ. Μάργαρης, αναφέροντας ότι οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν δικαιολογητικά μέχρι τις 12 Ιουλίου.

Για την  υποβολή των δικαιολογητικών οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδότηση σε κάποιο πρόσωπο.

Οι εισαχθέντες στις σχολές Μηχανικών έχουν αυξηθεί κατά 42 % σε σύγκριση με πέρσι γεγονός, ευχάριστο για τον κ. Μάργαρη:

«Φέτος θα εισαχθούν 1.641 σπουδαστές-στριες εξ αυτών οι 963 θα εισαχθούν σε σχολές πλοιάρχων και οι 678 σε σχολές μηχανικών. Αντίστοιχα πέρσι ήταν 1.153, 613 στις πλοιάρχων και 500 στις σχολές μηχανικών».

Η αύξηση αυτή αποτελεί μια απόδειξη ότι όλο και περισσότεροι νέοι επιλέγουν το ναυτικό επάγγελμα. Πλέον οι υποψήφιοι, μόνο μέσω της διαδικασίας Πανελλήνιων Εξετάσεων έχουν τη δυνατότητα να εισαχθούν στις παραπάνω σχολές.

Ενδιαφέρον έχουν δείξει τα τελευταία χρόνια και οι γυναίκες επιλέγοντας κυρίως σχολές πλοιάρχων.

Μάλιστα πρόσθεσε ο κ. Μάργαρης τις επιπλέον προϋποθέσεις για την εισαγωγή των υποψήφιων. Μερικές από αυτές είναι να υπάρχει ελληνική ιθαγένεια, να μην έχει συμπληρωθεί το 20ο έτος ηλικίας τους, να είναι μικρότεροι των 27 ετών και τέλος να έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Συνολικά 106 σπουδαστές θα δεχτεί η σχολή ΑΕΝ Μηχανικών, αριθμός ο οποίος μαζί με τις μετεγγραφές αναμένεται να αυξηθεί φτάνοντας τους 120-130.

Οι σχολές θα δεχτούν ένα ποσοστό 65% των υποψηφίων των Λυκείων και ένα 35% από τα ΕΠΑΛ.

Τέλος ο κ. Μάργαρης κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να επικοινωνήσουν με τη σχολή τηλεφωνικά προκειμένου να προγραμματιστεί ένα ραντεβού.

Το τηλ. Επικοινωνίας της σχολής είναι 22710-44431.

 

 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ