17.5.2024 17:08

Επιστημονικό Συνέδριο για την Εκκλησία και τον Αθλητισμό

Η Εκκλησία της Ελλάδος, σε μια προσπάθεια να εμβαθύνει στην σχέση μεταξύ Εκκλησίας και Αθλητισμού, διοργάνωσε ένα επιστημονικό συνέδριο προς τιμήν του αείμνηστου καθηγητή Νικολάου Νησιώτου. Το συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαΐου 2024, είχε ως θέμα «Εκκλησία και Αθλητισμός» και προσέλκυσε σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της Εκκλησίας, της πολιτικής και του αθλητισμού.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προσευχή και ακολούθησε η ανάγνωση του χαιρετισμού του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου. Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε τη σημασία της σύνδεσης μεταξύ αθλητισμού και πνευματικότητας, τονίζοντας ότι ο αθλητισμός μπορεί να καλλιεργήσει αρετές όπως το ήθος, η επιμονή και η ομαδικότητα.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν εισηγήσεις που εξέτασαν την σχέση μεταξύ θεολογίας και αθλητισμού από διάφορες οπτικές γωνίες. Οι ομιλητές ανέλυσαν την ανθρωπολογία του αθλητισμού, την ασκητική παράδοση στην Ορθοδοξία και την θεολογική προσέγγιση του αθλητισμού ως δοξολογία.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να ανακηρύξει τον Άγιο Μακάριο Νοταρά ως προστάτη των προπονητών, αναγνωρίζοντας την προσφορά του στην πνευματική καθοδήγηση των νέων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση επί των εισηγήσεων, αφήνοντας στους συμμετέχοντες πλούσιο υλικό για προβληματισμό σχετικά με την αλληλεπίδραση μεταξύ Εκκλησίας και Αθλητισμού.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ