16.9.2020 14:59

«Θέλουμε τη Χίο στην καλύτερη δυνατή εκδοχή της» [video]

Πλούσιος απολογισμός έργου από τη Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη με έμφαση σε υποδομές, ύδρευση και καθημερινότητα

Την επαναφορά στην κανονικότητα και την υλοποίηση όλων των προεκλογικών στόχων που έθεσε ο συνδυασμός του, έθεσε ως προτεραιότητα ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, κατά τη διάρκεια παρουσίασης του έργου του πρώτου χρόνου διοίκησης της δημοτικής αρχής από τον ίδιο και τους αντιδημάρχους του.

Πλαισιωμένος από το σύνολο των ατόμων που εμπιστεύτηκε σε θέσεις ευθύνης ο Σταμάτης Κάρμαντζης σημείωσε ότι, παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιούργησαν ο εκλογικός νόμος, οι αναταραχές με τα ΜΑΤ και στη συνέχεια η διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, η δημοτική αρχή κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου, αφενός να συνεχιστούν τα έργα που βρίσκονταν σε εξέλιξη, αφετέρου να υπάρξει προγραμματισμός για το μέλλον.

«Θέλουμε τη Χίο στην καλύτερη δυνατή εκδοχή της. Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι βασικές υποδομές όπως το φράγμα, το λιμάνι και το αεροδρόμιο οδεύουν προς την οριστική υλοποίηση. Δώσαμε έμφαση στα έργα που βρίσκονταν σε εξέλιξη και που τώρα ολοκληρώνονται. Δίνουμε βάση στην καθημερινότητα μέσα από πεζοδρόμους, πεζοδρομήσεις και προγράμματα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, όπως και σε μεγάλα έργα πνοής όπως η ενιαία διαδρομή από τον Βροντάδο μέχρι και το Κοντάρι», ανέφερε ο Δήμαρχος.

Ο ίδιος, ανέφερε ότι, η Δημοτική Αρχή έχει κερδίσει το στοίχημα της διαχείρισης της καθημερινότητας, έναν τομέα, που όπως είπε, είναι ιδιαίτερα απαιτητικός από κάθε άποψη.

«Με συνέπεια και μεθοδικότητα στη διαχείριση των οικονομικών καταφέραμε την εισροή νέων πόρων στα ταμεία του Δήμου. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της απόσβεσης του χρέους μας προς τη ΔΕΥΑΝ Χίου», ανέφερε ο Δήμαρχος και προσέθεσε: «Στην καθημερινότητα προστίθενται και η αναβάθμιση των χωριών μας, καθώς στόχος μας είναι η ολόπλευρη ανάπτυξη του νησιού. Βάζουμε τα θεμέλια ώστε η Χίος να έχει την εικόνα μία σύγχρονης και δυναμικής περιοχής».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Δήμαρχος στα ζητήματα της πρόνοιας, λέγοντας ότι αποτελεί τον πυρήνα της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου εν μέσω πανδημίας, ο οποίος αποτέλεσε ασπίδα προστασίας για εκατοντάδες συμπολίτες μας, απέναντι σε ένα πλήθος ζητημάτων.

Τέλος αναφέρθηκε στα ζητήματα πολιτισμού και παιδείας, εξηγώντας ότι έγινε σημαντικό έργο όλο αυτό το διάστημα, ώστε τα σχολεία να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους μέσα στις νέες συνθήκες που επιβάλει η διαχείριση της πανδημίας του Covid19.

Πριν δώσει τον λόγο στους αντιδημάρχους προκειμένου να παρουσιάσουν το έργο τους, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του, το προσωπικό του Δήμου αλλά και τους πολίτες της Χίου, λέγοντας ότι βήμα- βήμα η Χίος θα προχωρήσει μπροστά και θα αλλάξει σελίδα.

*Το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης μεταδόθηκε ζωντανά από το politischios.gr μέσω συστήματος LiveU. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ