24.2.2022 14:16

Τέλη Ιουνίου ολοκληρώνεται το Αντιπλυμμυρικό του Καλοπλύτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά το αντιπλυμμυρικό του «Καλοπλύτη», ένα έργο στην καρδιά της πόλης με αρκετές δυσκολίες, όπως είναι οι καιρικές συνθήκες και οι παρεμβάσεις της Αρχαιολογίας.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Ξενάκης, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του, στο στάδιο, στο οποίο βρίσκεται το έργο, διαβεβαιώνοντας, ότι μέχρι τέλη Ιουνίου θα έχει παραδοθεί.

Σε αυτό το στάδιο των εργασιών, η ανάδοχος εταιρία έχει ολοκληρώσει το τμήμα από τον «Πλάτανο» μέχρι την πλατεία της Λαχαναγοράς και ήδη από εχθές έχουν ξεκινήσει οι εργασίες από την συμβολή των οδών «Ψυχάρη» και «Τσελεπή», με στόχο την ολοκλήρωση του πιο δύσκολου τμήματος.

Ο κ. Ξενάκης, περιγράφοντας τις εργασίες, ξεκαθάρισε, ότι σε κάθε στάδιο ολοκλήρωσης ενός τμήματος του έργου, ακολουθούν εργασίες για να είναι προσβάσιμο το συγκεκριμένο τμήμα για την ομαλή διέλευση των πεζών και την λειτουργία των καταστημάτων. 

Στη συνέχεια, όπως δήλωσε, θα ακολουθήσει το άλλο τμήμα του Αντιπλυμμυρικού έργου από την οδό «Λάδης», προς την οδό «Κανάρη», με στόχο τέλη Ιουνίου να έχει ολοκληρωθεί το έργο.

Συντονισμός του έργου με γνώμονα τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της πόλης

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και σε τρία επιμέρους έργα, που εντάσσονται στον στρατηγικό σχεδιασμό με στόχο την ολοκληρωτική αλλαγή του κέντρου της πόλης. Συγκεκριμένα, παράλληλα με το Αντιπλυμμυρικό του Καλοπλύτη, η Τεχνική Υπηρεσία λαμβάνει υπόψη την ανάδειξη του Κάστρου και την ανάπλαση της παλιάς Λαχαναγοράς:

«Επειδή καμιά φορά μιλάμε για στρατηγικό σχεδιασμό, μέσα στο πλαίσιο του έργου αυτού, έχουμε και το έργο της ανάπλασης, όπως είναι η ανάδειξη του Κάστρου από την μια και της παλιάς λαχαναγοράς από την άλλη».

Μάλιστα, η Τεχνική Υπηρεσία επιχειρεί να συντονίσει τα έργα με γνώμονα τις τρεις χρηματοδοτήσεις που «τρέχουν»:

«Θέλουμε βάση του σχεδιασμού μας, να μην κάνουμε το ένα και να πέφτει το άλλο πάνω σε αυτό… Στο ΕΣΠΑ συνεχίζουμε την βιώσιμη αστική ανάπλαση, ταυτόχρονα προχωράμε το «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου»… και εκτός από αυτό είμαστε στο δεύτερο στάδιο της Σ.Β.Α.Κ. το οποίο θα έχει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, πεζοδρομήσεις και θέσεις πάρκινγκ».

15 Μαρτίου δυο εργάτες και ένας αρχαιολόγος

Σχετικά με το ενδεχόμενο για επιπλέον προσλήψεις απάντησε ότι υπάρχει το αίτημα και άμεσα θα εκπληρωθεί:

«Είχαμε δώσει τρία άτομα μέσα από το έργο επιπλέον κατόπιν υποδείξεως της αρχαιολογικής μας Υπηρεσίας, κάναμε όμως ταυτόχρονα αίτηση… για την πρόσληψη τριών ακόμα εργατών και μιας αρχαιολόγου».

Τέλος, σχετικά με τις εργασίες στην οδό «Λάδης» προς την οδό «Κανάρη» τη θερινή περίοδο ο κ. Ξενάκης φαίνεται αισιόδοξος, καθώς δεν υπάρχουν φόβοι για τυχόν εύρεση αρχαιολογικών ευρημάτων, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες να ολοκληρωθεί σύντομα.

 

 

 

 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ