4.6.2018 12:16

Στα χέρια του Δήμου Χίου το κτίριο του Γιαμού

Ενοικιάζεται με σκοπό τον εξωραϊσμό του έπειτα από πιέσεις και αιτήματα των επαγγελματιών τουρισμού

Στην απόφαση ενοικίασης έναντι συμβολικού τιμήματος του κτιρίου του Γιαμού στον Καρφά με σκοπό τον εξωραϊσμό του οδηγείται ο Δήμος Χίου έπειτα από συνεχή αιτήματα και πιέσεις των επαγγελματιών εστίασης της περιοχής της.

Εδώ και καιρό, όπως είχε αναδείξει με κεντρικό του άρθρο το politischios.gr υπήρχαν διαμαρτυρίες για την δραστηριοποίηση εντός του εγκαταλελειμμένου κτιρίου από ομάδα ατόμων που δραστηριοποιείται στο προσφυγικό. Οι επιχειρηματίες αλλά και οι καταστηματάρχες της περιοχής είχαν τονίσει το ασύμβατο της συγκεκριμένης δραστηριότητας με τον τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής, ζητώντας αφενός τον εξωραϊσμό του κτιρίου, αφετέρου την απομάκρυνση της συγκεκριμένης ομάδας από το σημείο.

Οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις με τους ιδιοκτήτες του κτιρίου τελικά απέδωσαν καρπούς κι έτσι στην τελευταία συνεδρίαση παρόντων των Δ. Καράλη και  Γ. Καραμανή αποφασίστηκε το κτίριο να περιέλθει στα χέρια του Δήμου έναντι συμβολικού ενοικίου.

Ο σχεδιασμός

Ο σχεδιασμός προβλέπει την απομάκρυνση της ομάδας που δραστηριοποιείται στο κτίριο το αργότερο μέχρι το τελευταίο 10ήμερο του Ιουνίου και στη συνέχεια την 3ετή ενοικίασή του από τον Δήμο Χίου. Στο κτίριο θα γίνουν ήπιες παρεμβάσεις όπως βάψιμο εξωτερικά, τοποθέτηση διάτρητων διαφημιστικών εικόνων από διάφορα σημεία της Χίου στα τζάμια του καθώς και αποκλεισμός περιμετρικά των επικίνδυνων σημείων του κτιρίου.

Από την πλευρά τους οι επιχειρηματίες τουρισμού έκαναν λόγο για μία ευχάριστη απόφαση που θα αποκαταστήσει την ασχήμια που υπήρχε στη νότια είσοδο του Καρφά, σε σημείο μάλιστα πολυσύχναστο ειδικά την τουριστική περίοδο.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ