3.2.2021 21:28

Σε 10 ημέρες η ανακοίνωση Κάρμαντζη για τον χώρο της νέας δομής

Στόχος να λυθεί οριστικά το μεταναστευτικό είπε ο Δήμαρχος από τα Καμπόχωρα, χωρίς όμως να υπάρξει αναφορά για αριθμητική χωρητικότητα

Αποφασισμένη να δώσει οριστική λύση στο μεταναστευτικό, προτείνοντας στο προσεχές διάστημα νέο χώρο εκτός Θόλους, εμφανίστηκε η Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη, κατά τη διάρκεια της Λαϊκής Συνέλευσης των Καμποχώρων το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο Πρόεδρος του Χαλκειούς Β. Βίγκας στην εισήγηση του επισήμανε τρία βασικά σημεία.

Πρώτο σημείο όπως είπε, είναι η εξέλιξη με την πρόσφατη δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία οι διαμένοντες στην ΒΙΑΛ αλλά και όσες υπηρεσίες είναι εκεί θα πρέπει άμεσα να αποχωρήσουν ώστε το κτίριο να παραχωρηθεί στον ιδιοκτήτη.

«Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη. Πλέον βλέπουμε το κεφάλαιο της ΒΙΑΛ να κλείνει αλλά δεν βάζω μια τελεία αλλά τρεις…», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το δεύτερο σημείο το οποίο επεσήμανε,  είναι να μην υπάρχει δομή εντός αστικού ιστού ακόμα και κοντά σε καλλιέργειες.

Στόχος της κοινότητας του Χαλκειούς, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να βρεθεί οριστική λύση στο μεταναστευτικό χωρίς, όπως υπογράμμισε να επωμιστεί κάποια άλλη κοινότητα της Χίου το βάρος. «Μακριά από οικισμούς είναι η πάγια θέση μας», ανέφερε.

Τέλος ο πρόεδρος του Χαλκειούς, ζήτησε μετ’ επιτάσεως το κλείσιμο της ΒΙ.ΑΛ. άμεσα και να μην υπάρξει καμία άλλη παράταση προκειμένου να υλοποιηθεί και άμεσα  απόφαση του δικαστηρίου.

Σε 10 ημέρες η πρόταση Κάρμαντζη

Σηκώνοντας το γάντι από τις δηλώσεις Βίγκα, ο Σταμάτης Κάρμαντζης υποσχέθηκε ότι η Δημοτική Αρχή θα προτείνει το επόμενο 10ήμερο και την τοποθεσία της νέας δομής, δεσμευόμενος ότι, όποια αποζημίωση προκύψει με δικαστική απόφαση θα διατεθεί προκειμένου να «ανακάμψουν» τα Καμπόχωρα.

«Εγώ θα μπορούσα να μην υποδείξω πουθενά και να είμαι αρεστός αλλά έχουμε ευθύνη. Το όνειρο τελειώνει γρήγορα και μένει η αλήθεια. Πρέπει να δώσουμε λύση..», είπε.

Τόνισε μάλιστα την σημασία που έχει η δημιουργία δομής εκτός αστικού ιστού: «Πρέπει να κάτσουμε λογικά σε ένα τραπέζι. Κλείσιμο της ΒΙΑΛ και να γίνει μια δομή εκτός αστικού ιστού».

Στρέφοντας τα πυρά του κατά αντιπολιτεύσεων και περιφερειακών συμβούλων ο Δήμαρχος ανέφερε: «Που είναι η υπεύθυνη στάση τους; δεν το κάνουν γιατί δεν μπορούν. Τις επόμενες μέρες η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος θα προτείνουν θέση και εκεί θα κριθούμε οριστικά και αμετάκλητα». 

Ωστόσο δεν αναφέρθηκε καθόλου στον αριθμό των ωφελούμενων που θα βρίσκονται στην δομή.

Ανδρόλακκο έδειξε ο Κλιαμενάκης

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κλιαμενάκης, κατέθεσε τη δική του πρόταση, λέγοντας ότι η καλύτερη περιοχή με τη λιγότερη όχληση είναι η περιοχή του Ανδρόλακκου. Αναφερόμενος σε τυχόν αντιρρήσεις κυρίως κτηνοτρόφων υπογράμμισε ότι μπορεί να υπάρξει χρηματοδότηση από το Υπουργείο έτσι ώστε να φτιαχτούν νέες στάνες μακριά από την δομή και έτσι να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα οι επαγγελματίες.

Εμμένει στη θέση του ο Μπουγδάνος

Από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου τοποθετήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Π. Μπουγδάνος απαντώντας στους κατοίκους ότι εμμένει στην θέση της Περιφέρειας να μην υποδείξει το μέρος.

«Η Περιφερειακή Αρχή υποστηρίζει το κλείσιμο της ΒΙΑΛ είτε κάποιοι το θέλουν είτε δεν το θέλουν», ανέφερε με τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Νύκτα να επιμένει ότι, δεν μπορεί να υπάρξει συζήτηση χωρίς την παρουσία του κ. Μουτζούρη.

Αρκετοί κάτοικοι του Χαλκειούς άσκησαν κριτική στην απουσία των επικεφαλής άλλων παρατάξεων ενώ σημειώθηκε ένταση με τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Π.Μπουγδάνο όταν αρκετοί κάτοικοι της περιοχής θέτοντας του το ερώτημα για το που μπορεί να δημιουργηθεί δομή δεν έδωσε κάποια συγκεκριμένη απάντηση.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ