14.9.2018 15:11

Σαφάρι Δήμου για να απελευθερωθούν θέσεις στάθμευσης από τα «στερεά απόβλητα»

Ανάσες στους δρόμους της πρωτεύουσας επιχειρεί να δώσει ο Δήμος Χίου εφαρμόζοντας εκτεταμένο πρόγραμμα απομάκρυνσης των ιδιωτικών οχημάτων που βρίσκονται αφημένα σε δημόσιο χώρο.

Ειδικό συνεργείο, με τη συνδρομή της Express Service ή της ιδιωτικής εταιρείας υπεύθυνης για την ανακύκλωση οχημάτων, εντοπίζει τα οχήματα – στερεά απόβλητα και τα μεταφέρει στη μάντρα της ιδιωτικής εταιρείας.

Για να χαρακτηριστεί «στερεό απόβλητο» ένα όχημα θα πρέπει  να είναι σταθμευμένο σε δημόσιο χώρο χωρίς πινακίδες. Δημοτικό συνεργείο κολλά ειδικό σημείωμα προειδοποίησης απομάκρυνσης του από τον ιδιοκτήτη του κι αν παρέλθουν άπρακτες 45 ημέρες δίνεται εντολή στο ειδικό γερανοφόρο όχημα να το απομακρύνει.

«Υπάρχει βέβαια και αργότερα η δυνατότητα από τον ιδιώτη να το πάρει πίσω καταβάλλοντας στην εταιρεία που έχει οδηγηθεί το ποσό των 60 ευρώ», εξηγεί ο κοινοτικός σύμβουλος Χίου, Στ. Τριανταφυλλίδης, που παρακολουθεί στενά την προσπάθεια. Σύμφωνα με τον ίδιο έχει ήδη απομακρυνθεί από τους δρόμους της πόλης αριθμός περίπου 150 οχημάτων, ορισμένα από τα οποία βρίσκονται παρατημένα και στα χωριά.

«Ειδικά οι πάρεδροι των χωριών, όταν εντοπίζουν στερεά απόβλητα, θα πρέπει έγκαιρα να ενημερώνουν τις δημοτικές υπηρεσίες. Με την απομάκρυνση τους εξοικονομούνται χρήσιμες θέσεις στάθμευσης», καταλήγει ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ