10.1.2024 13:11

Ρυθμίστε τα χρέη σας προς τον Δήμο σε έως 24 δόσεις αλλιώς έρχονται κατασχέσεις από Φλεβάρη- Βίντεο

Στα 9 εκ. ευρώ οι οφειλές ιδιωτών προς τον Δήμο Χίου

Καμπανάκι προς τους εκατοντάδες οφειλέτες του Δήμου Χίου ότι μέσα στον Φεβρουάριο ξεκινούν εκ νέου οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και οι δεσμεύσεις ΑΦΜ για ανεξόφλητα χρέη από 50 ευρώ και άνω, χτύπησε μέσα από δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο νέος αντιδήμαρχος Οικονομικών Παντελής Καμπούρης.

Όπως είπε κάθε αρχή του έτους, η Οικονομική Υπηρεσία ξεκινά την αποστολή ειδοποιητηρίων προς τους οφειλέτες και αμέσως μετά ξεκινά η διαδικασία δέσμευσης λογαριασμών για όσους δεν σπεύσουν να τακτοποιήσουν τα χρέη τους.

«Είναι αρκετοί οι οφειλέτες, χιλιάδες θα έλεγα. Το σύνολο των οφειλών προς τον Δήμο Χίου είναι 8-9 εκατομμύρια. Μόλις τελειώσουν τα ειδοποιητήρια, το αργότερο μέσα στον Φλεβάρη θα πρέπει να έχουν γίνει οι ρυθμίσεις αλλιώς θα δεσμευτούν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί», ανέφερε ο κ. Καμπούρης, σημειώνοντας ότι οι δεσμεύσεις αφορούν σε χρέη άνω των 50 ευρώ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πολύ σύντομα οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλούν τα χρέη ή τις δόσεις τους και με ηλεκτρονικό τρόπο μέσα από e-banking.

Οι ρυθμίσεις

Αναφορικά με τις διαθέσιμες ρυθμίσεις, ο κ. Καμπούρης εξήγησε ότι η διαθέσιμη ρύθμιση αφορά σε διακανονισμό από 2 έως 24 δόσεις χωρίς περικοπή των προσαυξήσεων ακόμα και αν το οφειλόμενο ποσό καταβληθεί άμεσα.

Παρόλα αυτά, όπως δήλωσε, αν κάποιος έχει ένσταση για το ποσό που του έχει καταλογιστεί τότε μπορεί να υποβάλλει εγγράφως την αντίρρησή του στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Χίου.

«Το ζητούμενο δεν είναι να μειωθούν τα χρέη, ούτε να εισπράξει ο Δήμος. Το ζητούμενο είναι να προστατεύσουμε τους πολίτες για να μην έχουν εμπλοκές με τα υπόλοιπα (πιστωτικά ιδρύματα και εφορία). Είναι μονόδρομος από τη νομοθεσία», δήλωσε, εξηγώντας ότι δεν είναι στο χέρι του Δήμου Χίου κάποια ευνοϊκότερη ρύθμιση των οφειλών.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ