6.8.2020 16:38

Πρωτοβουλία ορθής λειτουργίας των σχολείων από τη Δημοτική Αρχή [vid]

Αποπληρωμή χρεών ύψους 200.000 ευρώ αναλαμβάνει ο Δήμος με παράλληλη διάθεση μηχανικών και εργατών για την ανάγκη των σχολικών μονάδων

Μία σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών που θα επιτρέψουν την ανεμπόδιστη λειτουργία των σχολικών μονάδων του νησιού, παρουσίασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. η Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη, με τον Δήμαρχο να σημειώνει ότι αρχίζει το απόλυτο νοικοκύρεμα γύρω από εκκρεμείς καταστάσεις ετών.

Το πρώτο ουσιαστικό βήμα, είναι η ανάληψη από την πλευρά του Δήμου όλων των χρεών των σχολικών μονάδων προς τη ΔΕΥΑΝ Χίου, ύψους 200.000 ευρώ μέσα από 10ετή αποπληρωμή.

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος, στόχος είναι το χρέος προς τη ΔΕΥΑΝ Χίου να αποπληρωθεί στο ακέραιο με τη βασική προϋπόθεση ότι κάθε σχολείο από εδώ και πέρα πληρώνει τον λογαριασμό του νερού του.

Επιπλέον ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα όλες οι σχετιζόμενες με την παιδεία επιτροπές του Δήμου θα στεγαστούν σε νέο ενιαίο χώρο, αφού ο φόρτος εργασίας είναι τέτοιος που δεν επιτρέπει τη συνέχιση της λειτουργίας τους με το υφιστάμενο καθεστώς.

Εκτός των άλλων, ο Δήμαρχος Χίου επεσήμανε ότι άμεσα θα διατεθούν μηχανικοί και τεχνικό προσωπικό προκειμένου να υπάρχει άμεση παρέμβαση σε όποια σχολική μονάδα χρειαστεί ενώ δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος μέσω έκτακτης επιχορήγησης, θα αναλάβει κάθε νόμιμη δαπάνη των σχολείων όταν αυτό απαιτηθεί.

Ως προς τους χώρους άθλησης, ο κ. Κάρμαντζης δήλωσε ότι θα υπάρξει σταδιακή αντικατάσταση των 120 μπασκετών που ξηλώθηκαν από αυλές σχολείων, μετά το τραγικό δυστύχημα που κόστισε πέρσι τη ζωή σε έναν 19χρονο.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Χάρης Μπουρνιάς, εστίασε στην ανάγκη λειτουργίας των σχολικών μονάδων σε μία ορθολογική βάση, λέγοντας ότι θα πρέπει να σταματήσει η παραγωγή χρεών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και από του Κ.Β. Χατζησταμάτη και Κ. Καρατζά για τα ζητήματα αξιοποίησης της σχολικής περιουσίας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ