22.3.2021 14:00

Προς υποβολή ενστάσεων για τους δασικούς χάρτες ο Δήμος

Ολοκληρώνεται η καταγραφή της περιουσίας του Δήμου στο κτηματολόγιο

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Δ.Σ. του Δήμου Χίου με τον αντιδήμαρχο οικονομικών, Γ. Μπελέγρη, υπηρεσιακούς παράγοντες του τμήματος περιουσίας, μηχανικούς του Δήμου αλλά και τον μοναδικό δασολόγο του νησιού,  Εμ. Στ. Φραγκάκη με στόχο την ενημέρωση του Δήμου για την ανάρτηση δασικών χαρτών.

Εκτός από τους πολίτες και ο ίδιος ο Δήμος διαθέτει περιουσίες που έχουν χαρακτηριστεί δασικές. Έτσι προκειμένου να χειριστεί την δεδομένη κατάσταση προχώρησε στην πίστωση του κ. Φραγκάκη προκειμένου να βοηθήσει τον Δήμο στην κατάθεση των ενστάσεων όσον αφορά του δασικούς χάρτες.

Ο αντιδήμαρχος οικονομικών, Γ. Μπελέγρης σε δηλώσεις του τόνισε ότι η περιουσία του Δήμου είναι κτηματογραφημένη σε ένα συγκεκριμένο ψηφιακό πρόγραμμα. Το πρόγραμμα αυτό θα αποτελέσει και το εργαλείο για την προσαρμογή με την ανάρτηση δασικών χαρτών. Τα κομμάτια που έχουν χαρακτηριστεί δασικά αλλά δεν επιδέχονται έντασης θα αφαιρεθούν.

 «Έτσι θα καταλάβουμε για ποια ακίνητα θα υποβάλλουμε ενστάσεις. Όπου μπορούμε θα υποβάλλουμε ενστάσεις για να διαφυλάξουμε την περιουσία του Δήμου» δήλωσε ο κ. Μπελέγρης.

Ο κ. Μπελέγρης θέλησε να επισημάνει ότι η ανάρτηση δασικών χαρτών δεν σημαίνει ότι θα χάσει ο Δήμος την περιουσία του.

Ωστόσο σε περίπτωση που το Δημόσιο, με νομοθετική ρύθμιση επιδιώξει να εντάξει στην δική του περιουσία τις δασικές εκτάσεις τότε ο Δήμος θα εξασφαλίσει με κάθε τρόπο ότι η περιουσία θα παραμείνει στην κυριότητα του.

Η καταγραφή της περιουσίας του Δήμου στο κτηματολόγιο έχει καταγραφεί και σύμφωνα με τον κ. Μπελέγρη βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης.

Τέλος, σε εκκρεμότητα παραμένει η ενημέρωση του Δήμου από πρώην Δημοτικές Ενότητες:

«Οι πρώην Δημοτικές Ενότητες σε συνεργασία με το τμήμα περιουσίας πιστεύω σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε ολοκληρώσει 100% την καταγραφή».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ