6.12.2022 17:25

Παρεμβάσεις του Δήμου Χίου για την αντιπυρική προστασία των σχολείων

Ο Δήμος Χίου στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του και της ευαισθησίας για την νέα γενιά του τόπου μας έχει προβεί σε μία σειρά από ενέργειες για την εξασφάλιση της σωστής λειτουργίας των σχολικών κτηρίων. Σε αυτό το πλαίσιο εκπονεί για το σύνολο των σχολικών κτηρίων του Δήμου μας με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ την Μελέτη: «Εκπόνηση νέων μελετών και επικαιροποίηση παλαιών μελετών, πυροπροστασίας για τα σχολικά κτίρια του Δήμου Χίου» η οποία έχει υλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό με την έγκριση των μελετών για κάθε σχολικό συγκρότημα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Για τα σχολικά κτίρια που έχουν εγκριθεί οι μελέτες πυρασφάλειας ο μελετητής προχωρά στην εκπόνηση των τευχών δημοπράτησης για την εκτέλεση της  προμήθειας «Προμήθεια μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Χίου», ώστε να υλοποιηθεί η εναρμόνιση της πυρασφάλειας με το σύγχρονο νομικό πλαίσιο. 

Πέραν όμως των μεσοπρόθεσμων στόχων, στα πλαίσια της καθημερινότητας επεμβαίνει με συνεργείο της Τεχνικής Υπηρεσίας για τις ελαφρές βλάβες για την εξασφάλιση της λειτουργίας των συστημάτων θέρμανσης κατόπιν αιτημάτων από τις Διευθύνσεις των Σχολείων, ενώ προβαίνει σε μία σειρά από προμήθειες υλικού για την ανανέωση φθαρμένου εξοπλισμού, και γενικότερα παρακολουθεί τη λειτουργία των συστημάτων θέρμανσης. Τα τελευταία ανανεώνονται στα πλαίσια μεγάλων παρεμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτηρίων που εκτελεί ο Δήμος μας όπου τα συστήματα που εγκαθίστανται είναι νέας τεχνολογίας προς την κατεύθυνση της εξοικονόμησης της ενέργειας. 

Προς αυτή την κατεύθυνση με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας εγκρίθηκαν πιστώσεις για την συντήρηση των θερμικών εγκαταστάσεων όλων των σχολικών κτηρίων του Δήμου μας, που εκτελούνται από την έναρξη της χειμερινής περιόδου, με σκοπό την βελτίωση της ενεργειακής τους απόδοσης, την γενικότερη συντήρησή τους και την τεκμηριωμένη καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Παράλληλα γίνεται η αποκατάσταση των μικρών βλαβών σε πρώτο χρόνο και ο  προγραμματισμός δράσεων για τις μεγαλύτερου μεγέθους επεμβάσεις που απαιτούνται.

Από τα παραπάνω είναι φανερό ότι ο Δήμος Χίου στα πλαίσια των δυνατοτήτων του μεριμνά για την εξασφάλιση του ασφαλούς περιβάλλοντος για τους μαθητές και όλους τους εργαζόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία ώστε να παρέχεται απρόσκοπτα το κοινωνικό αγαθό της μόρφωσης στα παιδιά μας.

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ