11.6.2019 18:09

Ότι είναι προς το συμφέρον του τόπου θα το στηρίζω με τη ψήφο μου

Ο πρώτος σε σταυρούς περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό «Εμείς για το Αιγαίο»  Παντελής Μπουρνιάς, στην πρώτη του μετεκλογική συνέντευξη μιλάει στον «π» για τα παιδικά του χρόνια, τις σπουδές του, την απόφασή του να επιστρέψει στην Ελλάδα και το αγαπημένο του νησί τη Χίο ενώ ταυτόχρονα ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος παρότι ο συνδυασμός του δεν κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές, θα συνεχίσει να προσφέρει από όποια θέση και αν βρίσκεται και να στηρίζει με τη ψήφο του τις αποφάσεις που αφορούν το μέλλον της Χίου.

Δώρο ευχαριστιών

Γεννήθηκα την ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving Day) στις 23 Νοεμβρίου του 1973. Γονείς μου ο Διαμαντής Μπουρνιάς και η Πηνελόπη Λαγάκου. Έχω δύο αδελφές την Ισαβέλλα, η οποία είναι Πολιτικός Επιστήμονας, Διεθνολόγος και την Αμαλία η οποία είναι Αρχιτέκτονας-Πολεοδόμος και δραστηριοποιείται στις Η.Π.Α..

 Οι παιδικές αναμνήσεις

 Από τα παιδικά μου χρόνια έχω ωραίες αναμνήσεις. Έχω πολλούς καλούς φίλους από τότε. Οι φιλίες μου είναι δεκαετιών. Σαν παιδί έπαιξα, ταξίδεψα πολύ, χάρηκα τα παιδικά μου χρόνια.

Οι σπουδές και η πρώτη επαφή με  τα κοινά

  • Μόλις ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην επιστήμη της Μηχανικής στις Η.Π.Α εργάσθηκα σε αντίστοιχες μεγάλες εταιρίες και σε πολλαπλά μεγάλα έργα, προϋπολογισμού άνω των 25,000,000 USD το καθένα, αποκτώντας εμπειρίες ζωής.
  • Με τα κοινά ασχολήθηκα ως εκλεγμένος αντιπρόσωπος στο Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού ( Σ.Α.Ε.) νεολαίας της Νέας Υόρκης, ως εκλεγμένος Πρόεδρος Νεολαίας Αγ. Κωσταντίνου & Ελένης του Jackson Heights, ως εκλεγμένος Αντιπρόεδρος Βρονταδουσίων Νέας Υόρκης και ως Εντεταλμένος Σύμβουλος και Διοργανωτής Καλαθοσφαίρισης Χιακής Νεολαίας Η.Π.Α. από το 2000 έως και το 2004.

Η επιστροφή στην Ελλάδα –ο γάμος-το νέο επαγγελματικό ξεκίνημα 

 Πάντα ήθελα να επιστρέψω στην αγαπημένη μου Ελλάδα. Έτσι το 2008 όταν γνώρισα την σύζυγό μου έγινα ερωτικός μετανάστης. Τα έκανα όλα μαζεμένα. Υπηρέτησα την Πατρίδα. Άνοιξα το Τεχνικό Γραφείο – Real Estate «Θεμελιοτεχνική» και το έκτισα από το μηδέν, ως ελεύθερος επαγγελματίας, οπότε είδα και όλες τις διαδικασίες ειδικά που χωλαίνει το σύστημα. Παντρεύτηκα την Ευγενία (Τζένη) Παγιαζίτη και έχουμε έναν γιό τον Διαμαντή, ενώ περιμένουμε το δεύτερο μας παιδί τον Σεπτέμβριο του 2019, πρώτα ο Θεός.

Η Προεδρία στην  Ένωση Ομογενών

Εκλέχθηκα πρώτη φορά Πρόεδρος στην Ένωση Ομογενών Χίου το 2015 και τώρα πρόσφατα εκλέχθηκα Πρόεδρος για δεύτερη φορά. Έχω ένα καταπληκτικό Συμβούλιο με το οποίο έχουμε πολύ καλή συνεργασία και συνεννόηση για αυτό είμαστε αποδοτικοί και αποτελεσματικοί.

Το 2008 όταν γνώρισα την σύζυγό μου έγινα ερωτικός μετανάστης

 

Ενεργοποιήθηκα γιατί δεν ήθελα να παραμείνω απλός θεατής των καταστάσεων

 Πάντα πίστευα ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να μην είμαι μόνον σχολιαστής των καταστάσεων, αλλά να αναλάβω δράση. Δεν ήμουν σίγουρος για το πότε θα ασχοληθώ. Ήξερα όμως ότι κάποια στιγμή θα το κάνω για να προσθέσω ένα θετικό λιθαράκι στον τόπο μου.

Το θετικό προαίσθημα

Ήξερα ότι θα βγω από τα μηνύματα που είχα. Ανέμενα ότι θα βρισκόμουν μέσα στα πρώτα τρία άτομα.

 

Πάντα πίστευα ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να μην είμαι μόνον σχολιαστής των καταστάσεων, αλλά να αναλάβω δράση. 

Όλοι όσοι με ψήφισαν με γνωρίζουν καλά σαν άτομο, γνωρίζουν εμένα και την οικογένειά μου από παλιά, γνωρίζουν καλά ότι δεν θα έκανα ποτέ κάτι για να βλάψω τον τόπο μου

Η εμπειρία των εκλογών και η αποχή του κόσμου από τη διαδικασία 

 Κάθε εκλογική αναμέτρηση φέρνει ένα αποτέλεσμα ,το οποίο δεν είναι βέβαιο από τα πριν. Γι’ αυτό κάνουμε και εκλογές. Βέβαια ο λαός θα πρέπει να αφήνεται ελεύθερος ανεπηρέαστος να εκλέξει αυτόν που πραγματικά πιστεύει ότι μπορεί να φέρει εις πέρας το έργο το οποίο καλείται να κάνει αυτός που ζητά την ψήφο του. Υπήρξε τεράστια αποχή που άγγιξε το 66%. Παρατηρήθηκαν και αρκετές αθέμιτες πρακτικές. Αλλά τον κόσμο τώρα τον ενδιαφέρει να παραχθεί έργο προς βελτίωση της ζωής του.

Η απόφαση μη συνεργασίας του συνδυασμού του

Σε ό,τι με αφορά μπορώ να πω, ό,τι είναι προς το συμφέρον του τόπου θα το στηρίζω με την ψήφο μου.

Ο κόσμος με ψήφισε γιατί με γνωρίζει ως άτομο

Όλοι όσοι με ψήφησαν με γνωρίζουν καλά σαν άτομο, γνωρίζουν εμένα και την οικογένειά μου από παλιά, γνωρίζουν καλά ότι δεν θα έκανα ποτέ κάτι για να βλάψω τον τόπο μου. Με ανέδειξαν πρώτο γιατί με γνωρίζουν καλά και σαν χαρακτήρα.

Θα προσφέρω στον τόπο μου γιατί τον αγαπώ

 Από όποια θέση και αν βρίσκομαι δεν θα πάψω ποτέ να αγαπώ τον τόπο μου και να προσφέρω σε αυτόν και τους ανθρώπους του.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ