21.3.2017 13:46

«Ώρα να λιγοστεύουν οι Μ.Κ.Ο. στη Χίο» [ΒΙΝΤΕΟ]

Με το ένα πόδι έξω από τη Σούδα η «Drop in the Ocean» μετά το περιστατικό του περασμένου Σαββάτου

Στο μικροσκόπιο του Δήμου μπαίνει για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της μεταναστευτικής κρίσης η δράση των 22 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στη Χίο.

Δύο χρόνια μετά την εμφάνιση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στη Χίο και στη συνέχεια ακόμα δεκάδων Μ.Κ.Ο. ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Καραμανής τόνισε ότι ο Δήμος θέτει ως βασικό στόχο που θα οδηγήσει στην ορθολογική διαχείριση του μεταναστευτικού στο νησί μας, την σταδιακή μείωση του αριθμού τους.

«Γενικά είναι ένα θέμα το πώς λειτουργούν διάφορες Μ.Κ.Ο. στη Χίο. Δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς τη συμβολή τους μέχρι σήμερα και ιδιαίτερα στην αρχή, όμως 2 χρόνια μετά η διαχείριση πρέπει να περάσει σιγά – σιγά σε θεσμικούς φορείς και αυτή να γίνεται πιο οργανωμένα», ανέφερε ο ίδιος.

3 στα 3 για την «Drop in the Ocean»

Ερωτώμενος για τον ρόλο της Μ.Κ.Ο. «Drop in the Ocean» μετά το περιστατικό μέλους της εναντίον δημοσιογράφων σε δημόσιο χώρο περιμετρικά της Σούδας ο κ. Καραμανής τόνισε ότι καμία Μ.Κ.Ο. δεν έχει αρμοδιότητα ελέγχου ή αποτροπής σε δημόσιο χώρο. Παράλληλα αποκάλυψε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη Μ.Κ.Ο. δημιουργεί πρόβλημα, αφού είναι το τρίτο περιστατικό μέσα σε δύο μήνες κάτι που οδήγησε τον Δήμο στην απόφαση να της απαγορεύσει σύντομα την παρουσία της στο camp της Σούδας. 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ