31.3.2017 11:41

ΤΟ ΟΜΗΡΕΙΟ πρέπει να χαράσσει την πολιτική του πολιτισμού στο νησί

Ο ΗΛ. ΣΜΥΡΝΙΟΥΔΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΟ ΕΥΡΥ ΚΟΙΝΟ

Η δημιουργία «εργαλείων – μηχανισμών» που θα βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων του Ομηρείου, όπως  η σύσταση καλλιτεχνικής - επιστημονικής επιτροπής, που θα προτείνει, θα αξιολογεί και θα εισηγείται δράσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο, κατόπιν εντολής του ιδίου, είναι ένα από τα κυριότερα εργαλεία με τα οποία ο νέος πρόεδρος του Διοικητικού του Συμβουλίου, Ηλίας Σμυρνιούδης, θα προσπαθήσει να το μετατρέψει σε παραγωγικό εργαστήρι που θα δημιουργεί  πολιτισμό και θα ανοίγει  πολλούς νέους δρόμους στο ευρύ κοινό, ακόμη και επαγγελματικούς.                                   Βαρυσήμαντες είναι οι πρώτες του δηλώσεις και δύσκολη η αποστολή, αλλά στη νίκη δεν φτάνεις χωρίς μάχη.

«To Ομήρειο οφείλει να ενθαρρύνει την πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας, με συνεργασίες, με την ενίσχυση και καθοδήγηση άλλων φορέων σε κοινές πολιτιστικές δράσεις». Σε όλα αυτά μπορεί να συμβάλλει και η ενεργοποίηση Συλλόγου «Φίλων του Ομηρείου».

Χάραξη πολιτικής                     .

Σημαντικό ζητούμενο είναι ο απεγκλωβισμός  από την έννοια του «κτιρίου-χώρου»,που κυρίως φιλοξενεί εκδηλώσεις και να γίνει ο φορέας που θα χαράσσει την πολιτική του πολιτισμού στο νησί. Οι σωστά  επιλεγμένες δράσεις και η δυνατότητα πρόσβασης σε όλες τις ηλικίες  θα φέρουν και αύξηση της επισκεψιμότητας.

Ο νέος πρόεδρος τονίζει ότι τα εργαστήρια θα πρέπει να αναβαθμιστούν, να εμπλουτιστούν με νέα, εάν είναι δυνατόν κάποια από αυτά να συνδεθούν και με τον επαγγελματικό προσανατολισμό, δίνοντας ερεθίσματα στα παιδιά. «Γι’ αυτό θα συνεργαστούμε με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Θα είναι και αυτό ένα από τα εργαλεία που θα προσελκύσουν νέα άτομα και θα δημιουργήσουν επαγγελματικές διεξόδους».

Ο προγραμματισμός

  • Έγκαιρη κατάρτιση του μεσοπρόθεσμου και μακροπρόθεσμο σχεδιασμού του Κέντρου.
  • Αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχουν τα διαδικτυακά μέσα για νέες εξ’ αποστάσεως δράσεις και δυνατότητα διεξαγωγής  διασυνοριακών προγραμμάτων που υπάρχουν. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ