29.9.2022 15:53

Οινούσσες – «Πράσινο φως» για 3 σημαντικές μελέτες

«Πράσινο φως» για τη χρηματοδότηση τριών σημαντικών μελετών για την ανάπτυξη των Οινουσσών έλαβε ο Δήμαρχος Γιώργος Δανιήλ από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα σε συνάντηση, που είχε στο γραφείο του.

Από το πρόγραμμα "Αντ. Τρίτσης" και την πρόσκληση ΑΤ09 θα χρηματοδοτηθούν οι μελέτες/προτάσεις του Δήμου: 1) Ανάπλασης όλων των κοινοχρήστων χώρων/οδών/παρόδων/πλατειών του παραδοσιακού οικισμού Οινουσσών, 2) Ανέγερσης του Ναυτικού Συνεδριακού Κέντρου Οινουσσών και 3) Ενεργειακής αναβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου "Απ. Παύλος".

«Ευχαρίστησα ιδιαίτερα τον Υπουργό για την στήριξή του στην ανάδειξη της ναυτικής ιστορικής ταυτότητας του νησιού μας. Σήμερα Παγκόσμια Ημέρα της Ναυτιλίας λαμβάνει την πρώτη χρηματοδότηση ένα μεγάλο όνειρο, το Ναυτικό Συνεδριακό Κέντρο, ένας χώρος απαραίτητος για τις Σχολές μας, την προσέλκυση υψηλών επισκεπτών και την προβολή της Αιγνούσας. Παράλληλα συζητήθηκε η έλλειψη της δομής "Βοήθεια στο Σπίτι", η οποία είναι απαραίτητη στα μικρά κι απομονωμένα νησιά. Διαβεβαίωσε για ενδελεχή μελέτη του αιτήματος και πιστεύουμε σύντομα σε στοχευμένες πρωτοβουλίες. Ενημερώθηκα ακόμη για τις δύο πρόσφατες έκτακτες χρηματοδοτήσεις προς τους ΟΤΑ για την κάλυψη του ενεργειακού κόστους σύμφωνα με τις οποίες ο Δήμος Οινουσσών λαμβάνει 14361,31 ευρώ και οι Σχολικές Επιτροπές 2.675,00 ευρώ για τον ίδιο σκοπό. Τέλος, προσκληθείς από τη Δημοτική μας Αρχή θα επισκεφθεί τις Οινούσσες εντός του επομένου μηνός», ανέφερε ο Δήμαρχος Γιώργος Δανιήλ.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ