20.7.2021 11:52

Οι υπάλληλοι του Δήμου επαναφέρουν στην τάξη τον Αντώνη Ζερβάκη

«Είναι χρέος μας να απαντάμε σε ερωτήσεις πολιτών και Δημοτικών Συμβούλων» σημειώνουν.

Για πρωτόγνωρη και πρωτοφανή για τα χρονικά του Δήμου Χίου επιστολή, κάνουν λόγο οι Υπάλληλοι του Δήμου Χίου, αναφορικά με την παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Χίου Αντώνη Ζερβάκη, με την οποία παροτρύνει τους Δημοτικούς Υπαλλήλους να μην απαντούν στις ερωτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων και των δημοτικών αντιπολιτεύσεων.

Σε ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων δηλώνουν ότι ο κ. Ζερβάκης ξεχνά την υπαλληλική του ιδιότητα «και απευθύνεται στην κάστα «πρόθυμων» που έχει δημιουργήσει, έχοντας κάνει τον Δήμο Χίου άνω – κάτω με το βόλεμα ημετέρων συναδέλφων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Δημοτικών Υπαλλήλων:

Με μια πρωτοφανή και πρωτόγνωρη για τα χρονικά του Δήμου Χίου παρέμβαση, ο κ. Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Αντώνιος Ζερβάκης, καλεί τους υπαλλήλους και των νομικών προσώπων αυτού να αποφεύγουν να απαντούν σε ερωτήματα Δημοτικών Συμβούλων που αφορούν την λειτουργία των υπηρεσιών.

Πληροφορούμε τον κο Ζερβάκη ότι οι Δημοτικοί Υπάλληλοι έχουν υποχρέωση να απαντούν σε ερωτήματα πολιτών πόσο δε μάλλον Δημοτικών Συμβούλων και άλλων αιρετών, αναφορικά με το έργο της κάθε υπηρεσίας (Κ.Δ.Δ.,Π.Δ.28/2015).

Κε Δήμαρχε, οι Δημοτικοί Υπάλληλοι έχουν ορκιστεί να υπηρετούν το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους και αυτό καμία «ημερήσια διαταγή» δεν μπορεί να το αποτρέψει.

Προφανώς και εμφανώς βρισκόμενος σε σύγχυση ο κος Γενικός Γραμματέας ξεχνά την υπαλληλική του ιδιότητα και νομίζει ότι απευθύνεται στην κάστα «προθύμων» που έχει δημιουργήσει, έχοντας  κάνει το Δήμο Χίου άνω κάτω με το βόλεμα ημετέρων συναδέλφων, προωθώντας αντιδημοκρατικές πρακτικές (απειλές, ταξίματα και λογική του «φύγε εσύ έλα εσύ»).

Οι υπάλληλοι του Δήμου Χίου λειτουργούν με Ακεραιότητα, Σεβασμό στη Δημοκρατία, Υπηρετώντας ΠΑΝΤΑ το Δημόσιο Συμφέρον.

Καλούμε τον Κο Δήμαρχο Χίου να επαναφέρει στην τάξη τον κο Γενικό Γραμματέα και να αποσύρει άμεσα το απαράδεκτο αυτό έγγραφο.

Διαφορετικά βρίσκεται κι ο ίδιος στην ίδια γραμμή και επιβραβεύει το ξεχαρβάλωμα των υπηρεσιών του Δήμου από τον κο Γ.Γ. προκειμένου να του στρώσει το χαλί στον Αναπτυξιακό Οργανισμό.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ