7.6.2024 12:50

«Οι διάλογοι Καιρίδη – Μαλαφή ενάντια στις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για νέα δομή»

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση αλλά και στη δημοτική αρχή Μαλαφή, άσκησε μέσα από δηλώσεις του ο επικεφαλής της ΛΑ.Σ. του Δήμου Χίου Μάρκος Σκούφαλος, στον απόηχο της συνέντευξης του Υπουργού Μετανάστευσης Δημήτρη Καιρίδη στο Politischios.gr.

Ο Μάρκος Σκούφαλος αναφέρθηκε στην ξεκάθαρη στάση του Υπουργού, σημειώνοντας πως οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την «υπερδομή φυλακής» στο Θόλος είναι μέρος μιας ευρύτερης πολιτικής που στηρίζει τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και το κράτος του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.

Ο ίδιος τόνισε ότι ο Υπουργός βρίσκεται σε συνεννόηση με την Περιφερειακή Αρχή και τη Δημοτική Αρχή του Γιάννη Μαλαφή, κάτι που όπως είπε, αντιτίθεται στις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για την μη ύπαρξη υπερδομής φυλακής στο Θόλος.

Εν όψει των επικείμενων ευρωεκλογών, ο Σκούφαλος κάλεσε τους πολίτες να τιμωρήσουν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και τα κόμματα που υποστηρίζουν τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον εγκλωβισμό των προσφύγων στα νησιά. Ειδική αναφορά έκανε στις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, τις οποίες επίσης κατηγόρησε για τις επιλογές τους. Κατέληξε λέγοντας πως το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ) είναι το μόνο κόμμα που αντιτίθεται πραγματικά στις πολιτικές αυτές και αποτελεί "καρφί στο μάτι" των υπερασπιστών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ