2.7.2021 16:43

"Ο Σταμάτης Κάρμαντζης έχει την πλήρη στήριξη της Κυβέρνησης"

Παρέλαση κυβερνητικών παραγόντων από το γραφείο του Δημάρχου

Ο Δήμαρχος Χίου,  Σταμάτης Κάρμαντζης, συναντήθηκε με τον Γιώργο Στεργίου, Γενικό Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, τον  Θανάση Νέζη,  Υπεύθυνο του Γραφείου του Πρωθυπουργού και τον  Στέλιο Κονταδάκη, Γραμματέα του Οργανωτικού του κόμματος.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, επιβεβαιώθηκε η αγαστή συνεργασία και άριστη επικοινωνία του Δήμου Χίου και ειδικότερα του Δημάρχου, κ. Σταμάτη Κάρμαντζη με την Κυβέρνηση και το Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.  Επιπλέον, οι κυβερνητικοί παράγοντες εξέφρασαν την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στο έργο της Δημοτικής Αρχής και συνεχάρησαν τον Δήμαρχο για τον τρόπο αντιμετώπισης των σημαντικών θεμάτων που αφορούν το νησί μας όπως το μεταναστευτικό, τη διαχείριση της πανδημίας και τη διαρκή προσπάθεια βελτίωσης των υποδομών.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση για την πορεία των μεγάλων έργων στη Χίο, τα οποία προχωρούν με αμείωτο ρυθμό. Καθοριστική είναι η εξαιρετική επικοινωνία της Δημοτικής Αρχής με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτή Χίου, κ. Νότη Μηταράκη καθώς και με το Κυβερνητικό Επιτελείο. Ακολούθως, έγινε αναφορά στην ιδιαίτερα θετική απόφαση για τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας με κριτήριο όχι των αριθμό των προσφύγων – μεταναστών που βρίσκονται σε αυτά αλλά ως μόνιμο μέτρο ενδυνάμωσης και υποστήριξης των τοπικών κοινωνιών και πάγιο αίτημα και δικαίωμα των κατοίκων των ακριτικών μας περιοχών.

Επίσης, ο κ. Στεργίου επεσήμανε την ενίσχυση της ναυτικής εκπαίδευσης με την αύξηση του αριθμού των εισακτέων στις ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού, γεγονός με μεγάλη σημασία για το ναυτικό χαρακτήρα του νησιού μας. Τέλος, υπερτονίστηκε η αποδέσμευση από την απλή αναλογική που ταλάνιζε τους μηχανισμούς λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πλέον, δίνεται το πράσινο φως για την υλοποίηση των αποφάσεων χωρίς προσκόμματα, ενώ με βάση το σημαντικό έργο της Δημοτικής Αρχής ο κ. Στεργίου υπογράμμισε ότι είναι βέβαιη η επανεκλογή του Δημάρχου Χίου στις επόμενες εκλογές.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ