26.2.2018 14:09

Νέο "όχι" των εργαζομένων στην φοίτηση παιδιών 4 ετών στα νηπιαγωγεία

Την αντίθεσή τους με την υποχρεωτική δίχρονη φοίτηση των παιδιών ηλικίας 4 ετών στα νηπιαγωγεία, έτσι όπως αυτή προβλέπεται μέσα από διάταξη νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, διατύπωσαν μαζικά το πρωί της Δευτέρας εργαζόμενοι στους ιδιωτικούς και δημόσιους παιδικούς σταθμούς στο Δημαρχείο της Χίου.

Οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι με αυτή τη διάταξη όχι μόνο υποβαθμίζεται ο ρόλος των δημοτικών παιδικών σταθμών αλλά ουσιαστικά μπαίνει λουκέτο στους συγκεκριμένους σταθμούς τη στιγμή που το βάρος της διαχείρισης των νηπίων θα κληθούν να σηκώσουν οι νηπιαγωγοί και τα ήδη υποστελεχωμένα νηπιαγωγεία.

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας διατυπώθηκε ακόμα μία φορά η ομόφωνη απόφαση για απόσυρση της επίμαχης διάταξης.

Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών ο πρόεδρος των εργαζομένων στον Δήμο Ν. Σαραντάκης διατύπωσε τη θέση του τοπικού συλλόγου για αποσύρση της συγκεκριμένης διάταξης καθώς και τη διασφάλιση του παιδαγωγικού δυναμικού στην εργασία.

«Δεν είναι μόνο δικό μας αγώνας, είναι αγώνας και για τους γονείς ώστε να μπορούν να εμπιστεύονται τα παιδιά τους σε έναν επιτυχημένο και καταξιωμένο θεσμό όπως αυτός των δημοτικών παιδικών σταθμών», κατέληξε ο κ. Σαραντάκης.

Τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Παντελής Καμπούρης, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΧ Γιώργος Κερμπάτσος καθώς και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Αμπαζής.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ