15.2.2023 19:11

Νέες αυξήσεις στη σύνδεση Χίου – Τουρκίας με μονομερή απόφαση του τελωνείου Τσεσμέ- Βίντεο

Θα ισχύσουν από την 1η Μαρτίου 2023

Την ανιούσα από την 1η Μαρτίου 2023 παίρνουν τα τέλη που καταβάλλουν οι επιβάτες της γραμμής Χίου – Τσεσμέ, αφού με μονομερή απόφασή της, η εταιρεία Ulusoy, που διαχειρίζεται το τελωνείο του Τσεσμέ, αυξάνει τα τέλη στη διεθνή γραμμή μεταξύ των δύο χωρών.

Η εταιρεία, απέστειλε το έγγραφό της στις δραστηριοποιούμενες εταιρείες, λέγοντας ότι, σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα από την 1η Μαρτίου θα αναπροσαρμοστούν τα τέλη μεταφοράς στη γραμμή Χίου – Τσεσμέ.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη απόφαση, οι ερχόμενοι στον Τσεσμέ επιβάτες θα πληρώνουν επιπλέον του εισιτηρίου 12 ευρώ ανά άτομο (από 2 ευρώ), τα φορτηγά 40 ευρώ ανά διαδρομή, τα τροχόσπιτα και τα τρέιλερ 20 ευρώ, τα αυτοκίνητα 15 ευρώ (+15 ευρώ ο έλεγχος με ακτίνες), τα δίκυκλά 10 ευρώ, τα ηλεκτροκίνητα 0,65 ευρώ ανά kWh ενώ τα παιδιά μικρότερα των 7 ετών δεν θα πληρώνουν τέλη.

Το θέμα ανέδειξε μέσα από τοποθέτησή του ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΣυμμαΧία Αξιών» Κώστας Τριαντάφυλλος, στο πλαίσιο των ερωτήσεων εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητώντας να μάθει σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η Δημοτική Αρχή μέσω του Υπ. Εξωτερικών.

Ο κ. Τριαντάφυλλος εκτός των άλλων επεσήμανε ότι, με δεδομένο ότι αυτές οι αυξήσεις αφορούν μόνο στη γραμμή της Χίου, είναι σημαντικό να ασκηθεί πίεση, υπό το πρίσμα των πιθανών επιπτώσεων που θα επιφέρουν στην επιβατική κίνηση, οι συγκεκριμένες μονομερείς αυξήσεις, βλάπτοντας τόσο το εμπορικό όσο και το επιβατικό κομμάτι της γραμμής.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ