15.9.2023 11:07

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Χίου για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Την προσεχή Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, η Περιφερειακή Ενότητα Χίου, σε συνέργεια με τα τοπικά μικρασιατικά σωματεία και τις οργανώσεις και ειδικότερα το Μικρασιατικό Σύλλογο Βαρβασίου Χίου - Βιβλιοθήκη “Ο ΦΑΡΟΣ” και το Δήμο Χίου, θα τιμήσει την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Η θλιβερή αυτή επέτειος αφιερωμένη στην ιερή μνήμη των αλησμόνητων πατρίδων, επαναφέρει στη μνήμη μας την τρισχιλιετή παρουσία του Ελληνισμού στα εδάφη της Ιωνίας, όπου διέπρεψαν οι τέχνες, τα γράμματα, οι επιστήμες και ο πολιτισμός, αλλά και τη βαρβαρότητα των διωγμών, τη φρίκη του ξεριζωμού, το προσφυγικό δράμα και το σκληρό αγώνα των προσφύγων να ριζώσουν στη μητέρα πατρίδα, χωρίς να λησμονούν τη γενέθλια γη.

Στρέφοντας τη σκέψη μας στα θύματα της τουρκικής θηριωδίας, καλούμε για την παρουσία στις φετινές εκδηλώσεις τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσές μας, ώστε να διατηρήσουμε άσβεστη τη μνήμη των προγόνων μας, οι οποίοι αν και έχασαν τα πάντα κατάφεραν να «ξαναγεννηθούν» και να διακριθούν σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, αλλά και να μεταλαμπαδεύσουμε την ιστορική γνώση και παράδοσή της στις μελλοντικές γενιές. Παράλληλα δε, μας διδάσκουν ότι όλοι έχουμε την υποχρέωση να πορευτούμε με αποφασιστικότητα και σύνεση στο μέλλον. 

Θα σας θυμόμαστε πάντα!

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ