1.2.2023 15:28

Μετά τον Δημοτικό Κήπο και το Open Mall έρχεται η παλιά λαχαναγορά – Βίντεο

Στο επίκεντρο της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου αστικές παρεμβάσεις που θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης της Χίου

Σημαντικά συμπεράσματα αλλά και κατευθυντήριες οδηγίες για τον νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, προέκυψαν κατά τη διάρκεια συνάντησης στελεχών της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου με πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χίου.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνάντησης, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στις αστικές αναπλάσεις αφού τα κονδύλια στο νέο ΕΣΠΑ για τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις, συνολικά για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου ξεπερνούν τα 70 εκ. ευρώ.

Η αστική αρχή

Με δεδομένο ότι, η υλοποίηση τέτοιων έργων επιτάσσει τη συνεργασία πολλών φορέων, αποφασίστηκε η δημιουργία της λεγόμενης «αστικής αρχής», η οποία 4 φορές τον χρόνο θα συζητά για έργα αστικών αναπλάσεων με τομέα ευθύνης την γεωγραφική περιοχή από Βροντάδο μέχρι Κάμπο και Θυμιανά.

Στη συγκεκριμένη αρχή θα συμμετάσχουν ο Δήμος, η Εφορία Αρχαιοτήτων, το Πανεπιστήμιο, το Επιμελητήριο καθώς και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς.

Παράλληλα, με διαπιστωμένη την ανάγκη εκπόνησης πολλών μελετών για ωρίμανση έργων στο νέο ΕΣΠΑ αποφασίστηκε, η πρόσληψη 4 μηχανικών με διαδικασίες ΑΣΕΠ, οι οποίοι θα χρηματοδοτούνται μέσω της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής για τις υπηρεσίες τους καθώς κι ενός Τεχνικού Συμβούλου, υπεύθυνου για τον συνολικό συντονισμό.

Η είδηση για την παλιά λαχαναγορά

Στο πλαίσιο των συζητήσεων με τη Διαχειριστική Αρχή, ο Γιάννης Ξενάκης, μετέφερε την είδηση της πρότασης για συνολική αποκατάσταση της Παλιάς Λαχαναγοράς στο παζάρι, που όπως είπε, προτάθηκε από τα στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, ως τη συνέχεια έργων που θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης.

Να σημειωθεί ότι η πρόταση ανάπλασης της παλιάς λαχαναγοράς είχε προταθεί παλαιότερα και μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης χωρίς όμως να χρηματοδοτηθεί.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ