28.3.2022 19:20

Μετά την επισκευή του λιμένα, στόχος για τις Οινούσσες η πύλη Σένγκεν (ΒΙΝΤΕΟ)

Στόχος του μικρού ακριτικού νησιού η απευθείας σύνδεση με τον Τσεσμέ με το "Οινούσσαι ΙΙΙ"

Στη θετική είδηση της έγκρισης των μελετών για την επισκευή του εξωτερικού κρηπιδώματος του λιμένα Οινουσσών, που έχει αποκόψει ακτοπλοϊκά τις Οινούσσες με τον Πειραιά, αναφέρθηκε μέσα από παρέμβασή του στο ζωντανό διαδικτυακό podcast του Politischios.gr, ο Δήμαρχος του νησιού Γιώργος Δανιήλ.

Όπως εξήγησε, ο ογκώδης φάκελος με τις μελέτες εστάλη στις 3 Μαρτίου και πριν το τέλος του μήνα, έχει λάβει όλες τις εγκρίσεις με αποτέλεσμα τώρα να αναμένεται η τελειωτική έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Ο κ. Δανιήλ επεσήμανε ότι το έργο της αποκατάστασης θα στοιχίσει περί τις 270.000 ευρώ και το εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του σύμφωνα με τους μελετητές είναι 9 εβδομάδες, κάτι που σημαίνει ότι στόχος πλέον του Δήμου είναι η επαναφορά στην κανονικότητα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, στις αρχές του καλοκαιριού.

Επόμενος στόχος η πύλη Σένγκεν

Ο Γιώργος Δανιήλ εκτός των άλλων αναφέρθηκε και στον άλλο μεγάλο στόχο του Δήμου Οινουσσών, αυτόν της δημιουργίας πύλης Σένγκεν στο νησί, με τον φάκελο να βρίσκεται υπό επεξεργασία από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Μιλάμε για έναν εποχιακό συνοριακό σταθμό υποδοχής και αναχώρησης πολιτών από και προς χώρες εκτός Σένγκεν», ανέφερε στο Politischios.gr, υπογραμμίζοντας ότι αν αυτό τελικά επιτευχθεί, θα ανοίξει ένας σημαντικός τουριστικός δίαυλος με τον Τσεσμέ καθώς η στόχευση είναι η απευθείας σύνδεση των Οινουσσών με τα μικρασιατικά παράλια με το «Οινούσσαι ΙΙΙ».

«Με αυτόν τον τρόπο θα συντμηθεί και η απόσταση και ο χρόνος για όσους πολίτες τρίτων χωρών θέλουν να έρθουν στο νησί καθότι τώρα πρέπει να πάνε στη Χίο και στη συνέχεια να ταξιδέψουν ως εδώ. Το ίδιο συμβαίνει και με τα σκάφη, αφού πρέπει πρώτα να αποπερατώσουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες στη Χίο και στη συνέχεια να έρθουν στο νησί μας. Είναι αρκετοί αυτοί οι επισκέπτες», κατέληξε στις δηλώσεις του.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ