9.3.2018 12:14

Με τον Καναδό Πρόξενο συναντήθηκε ο αντιδήμαρχος Γ. Μπελέγρης

Το Δημαρχείο επισκέφθηκε χθες ο Καναδός Πρόξενος Stephen Elazab συνοδευόμενος από τις κυρίες Αρετή Βελισσαρίου και Έλενα Νταντάμη, μέλη του Προξενικού τμήματος καθώς και τον πρόεδρο των ομογενών από τον Καναδά  Παντελή Μπουρνιά. Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και αναπληρωτής Δήμαρχος Γιώργος Μπελέγρης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου Γιάννης Γεωργιάδης.

Με αφορμή την «Ημέρα της Γυναίκας», ο πρόξενος και η συνοδεία του ενημερώθηκαν για τις κοινωνικές δομές της Χίου και την λειτουργία του Κέντρου Κακοποιημένων Γυναικών. Παρούσα στην συνάντηση, ήταν επίσης η Νομικός στο Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών, Κορίνα Κατεράκη, η οποία μετέφερε την εμπειρία της και παραδείγματα περιστατικών που έχει αντιμετωπίσει.

"Η συζήτηση επεκτάθηκε γενικότερα σε θέματα που αφορούν τον Δήμο και την λειτουργία του, όπως η έλλειψη χρηματοδότησης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το ζήτημα του μεταναστευτικού, όπου οι φιλοξενούμενοι ενημερώθηκαν για την παρούσα κατάσταση, τις δυσκολίες και τα προβλήματα που παρουσιάζονται.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην γίνει αναφορά στους Καναδούς ομογενείς οι οποίοι είτε διαμένουν μόνιμα είτε επισκέπτονται την Χίο περιστασιακά. Αποτελούν σημαντικό τμήμα της Χιακής οικονομίας και κοινωνίας και φυσικά έδωσαν το έναυσμα για την επίσκεψη του πρόξενου στο νησί.

Πρόθεση και των δυο πλευρών ήταν η σύσφιξη των δυο χωρών, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλοβοήθεια σε εμπορικό και πολιτιστικό επίπεδο. Ευχή όλων μια μελλοντική εποικοδομητική συνεργασία", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Χίου. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ