18.6.2024 13:35

Μάρκος Σκούφαλος: «Απαράδεκτες εικόνες στο ιστορικό και πολιτιστικό τοπόσημο της Δασκαλόπετρας» (Video)

Έντονη κριτική για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο χώρος της Δασκαλόπετρας άσκησε μέσα από δηλώσεις του στον «Π» ο επικεφαλής της ΛΑ.Σ. του Δήμου Χίου Μάρκος Σκούφαλος, επισημαίνοντας την ανάγκη για άμεσες παρεμβάσεις.

Όπως δήλωσε ο κ. Σκούφαλος, η Δασκαλόπετρα, ένα ιστορικό και πολιτιστικό τοπόσημο, έχει περιέλθει σε απαράδεκτη κατάσταση, με πεταμένα σκουπίδια και κακή συντήρηση του πρασίνου. Παρά την ύπαρξη κάδων απορριμμάτων, η εικόνα της περιοχής παραμένει αποτρεπτική για τους επισκέπτες, απαιτώντας άμεσες ενέργειες τόσο για την καθαριότητα όσο και για τη διαμόρφωση του πρασίνου.

Ο κ. Σκούφαλος τόνισε ότι η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου πρέπει να λειτουργεί ως ενιαία μονάδα, προσφέροντας τις υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνουν οι δημότες μέσω των ανταποδοτικών τελών. Κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι επενδύει σε επικοινωνιακές πολιτικές και μεγαλόπνοα σχέδια, ενώ η καθημερινότητα και η ουσία των προβλημάτων παραμένουν άλυτες και μάλιστα επιδεινώνονται.

Επιπλέον, ο κ. Σκούφαλος αναφέρθηκε στο κτίριο που νοικιάζεται από το Δήμο Χίου, το οποίο παραμένει αφύλακτο, δημιουργώντας κινδύνους ατυχημάτων για τους επισκέπτες, ιδίως τα παιδιά. Αναφέρθηκε και στο πρόσφατο δυστύχημα με τον νεαρό που έχασε τη ζωή του σε μπασκέτα της περιοχής, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και τη διευκόλυνση της νεολαίας.

Καταλήγοντας, ο κ. Σκούφαλος εστίασε στην ανάγκη για μόνιμη παρουσία προσωπικού καθαριότητας και πρασίνου στον χώρο της Δασκαλόπετρας, καθώς και σε όλο το Δήμο. Επέκρινε την πολιτική των κατατμήσεων και των απευθείας αναθέσεων σε εργολάβους, τονίζοντας ότι χρειάζεται ένα σταθερό πρόγραμμα καθαριότητας και συντήρησης, με διαγωνισμούς σε εξαμηνιαία ή οκταμηνιαία βάση, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα των υπηρεσιών.

Με την κριτική του, ο κ. Σκούφαλος κάλεσε τη δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και να σταματήσει να επικαλείται δικαιολογίες, υπογραμμίζοντας ότι η σημερινή δημοτική αρχή, αποτελούμενη από τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να απολογείται και να κρίνεται για τις πράξεις της.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ