6.7.2020 15:09

Χιακή Συμπολιτεία: «Τι συμβαίνει με την ανακύκλωση στη Χίο;»

Σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την πορεία της ανακύκλωσης στη Χίο το τελευταίο διάστημα θέτει με επιστολή της και αίτημα κατάθεσης εγγράφων  προς τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Π. Αναγνώστου και τον πρόεδρο της ΔΙΑΝΟΧ Α.Ε.  η παράταξη της Χιακής Συμπολιτείας.

Ζητώντας συγκεκριμένα αντικειμενικά στοιχεία η Χιακή Συμπολιτεία καλεί τη δημοτική αρχή να διαψεύσει τις έντονες φήμες ότι η ανακύκλωση στο δήμο Χίου παρουσιάζει καθοδική πορεία (έως και μηδενισμού της)  τους τελευταίους μήνες.

Αναλυτικά η επιστολή που υπογράφεται από το δημοτικό σύμβουλο Δ. Αντωνόγλου:

«Σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο  είχαμε ζητήσει τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους η Υπηρεσία Καθαριότητας και η ΔΙΑΝΟΧ για τις ποσότητες των υλικών που έχουν ανακυκλωθεί στη Χίο το τελευταίο διάστημα.

Η απάντηση του αρμόδιου αντιδημάρχου καθαριότητας ήταν ασαφής  («πάμε καλά») δεν παρέθετε συγκεκριμένα στοιχεία για το τελευταίο διάστημα και μάλλον συσκότιζε το θέμα παρά διαφώτιζε τους δημότες για το θέμα της ανακύκλωσης.

Επανερχόμαστε και ζητούμε  την παρουσίαση αυτών των στοιχείων, βάσει των τιμολογίων πώλησης των ανακυκλώσιμων υλικών και των τιμολογίων που λαμβάνει η ΔΙΑΝΟΧ Α.Ε. από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, μέσω του ανταποδοτικού τέλους.

Υπενθυμίζουμε ότι για να έχει επιτυχία ένα σύστημα ανακύκλωσης, κλειδί αποτελεί η σωστή και συνεχής ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών με τη δημοσιοποίηση αξιόπιστων στοιχείων που αποδεικνύουν ότι υπάρχει (ή δεν υπάρχει) πρόοδος σε αυτόν τον τομέα. 

Κάθε υπεκφυγή στο θέμα δημιουργεί την εύλογη υπόνοια ότι πράγματα στον τομέα της ανακύκλωσης πηγαίνουν πολύ χειρότερα από όσο πιστεύουμε.»

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ