3.4.2023 13:12

Κατάλληλο για μαθητές και δασκάλους το 5ο Δημοτικό Σχολείο Χίου – Βίντεο

Κατάλληλη παρά τις όποιες φθορές προκλήθηκαν 1 χρόνο μετά τον σεισμό του Οκτωβρίου του 2020, κρίθηκε η νεότερη πτέρυγα του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χίου, για την οποία είχαν εκφραστεί φόβοι και επιφυλάξεις, ειδικά μετά την ανάρτηση του γνωστού Σεισμολόγου Άκη Τσελέντη.

Σε σημερινές του δηλώσεις ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης, αναφέρθηκε στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από Τεχνικούς Δήμου, Περιφέρειας και ΤΕΕ, λέγοντας ότι το προς παράδοση πόρισμα δεν εντοπίζει κανένα πρόβλημα στατικότητας στην πτέρυγα ή άλλο πρόβλημα που να ενέχει κίνδυνο για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ο κ. Ξενάκης, στο πλαίσιο των δηλώσεών του, επανέλαβε ότι σε πρώτη φάση οι επισκευαστικές εργασίες στην πτέρυγα που έχει κριθεί κατάλληλη θα ξεκινήσουν μετά το πέρας της σχολικής περιόδου, ώστε το σχολείο να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο ενώ θα ακολουθήσει η μελέτη για την παλιά πτέρυγα του 1936.

Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, στον δευτεροβάθμιο έλεγχο για την πτέρυγα που έχει κριθεί ακατάλληλη, να προκύψει ότι δεν υπάρχουν ζητήματα στατικότητας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο κ. Ξενάκης, έσπευσε να εξηγήσει ότι αν επιμείνουν οι ενστάσεις από γονείς και καθηγητές τότε, το επόμενο βήμα είναι ο διαμοιρασμός των μαθητών σε άλλα σχολεία της πόλης, μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ