15.4.2022 12:20

"Για τη δημοτική αρχή εχθρός του καλού είναι το άριστο" (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε εξέλιξη έργα 26 εκ. ευρώ στη Χίο παρουσίασε η δημοτική αρχή- Καταγγελία κατά των αντιπολιτεύσεων για μηδενισμό, απαξίωση και ύβρεις

Εκτενή αναφορά στα εν εξελίξει έργα στη Χίο αλλά και σε αυτά που θα έχουν ολοκληρωθεί και παραδοθεί, κατά τη διάρκεια των 35 μηνών, που βρίσκεται στο τιμόνι του δήμου, έκανε η Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη στο πλαίσιο συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ.

Στην εισαγωγή του, ο δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης, έκανε λόγο για κοσμογονία έργων που θα αλλάξουν τη Χίο ριζικά, στο πλαίσιο ενός σχεδιασμού με νοικοκύρεμα, προτεραιότητες και λογική.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στις αντιπολιτεύσεις, λέγοντας ότι πρόκειται για μηδενιστές και αρνητές της προόδου.

"Το χρέος μας είναι να προχωράμε μπροστά έμπρακτα και όχι με λόγια. Στόχος μας είναι η πρόοδος του νησιού μέσα από τα μεγάλα έργα", ανέφερε.

Τα στοιχεία για τα έργα

Αναλυτικά στοιχεία για την πορεία των έργων στη Χίο έδωσε την Αντιδήμαρχος Γιάννης Ξενάκης.

Όπως είπε, τα έργα που είναι συμβασιοποιημένα και εκτελούνται ανέρχονται σε 26 εκ.ευρω και σύντομα θα προστεθούν ακόμα 6 εκ. ευρώ ενώ τους 35 μήνες της δημοτικής αρχής υλοποιήθηκαν έργα 11 εκ. ευρώ.

Παράλληλα στα ταμεία του δήμου υπάρχουν δεσμευμένα 2,5 εκ. Ευρώ για συνολικά 35 μελέτες ενώ κάθε μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας έχει επιφορτιστεί με πάνω 10 μελέτες για να ανταπεξέλθουν στις συνολικά 200 μελέτες και έργα. 

Τέλος ο κ. Ξενάκης, αναφέρθηκε στην παράταξη Βουρνού, λέγοντας ότι, η προηγούμενη δημοτική αρχή θα έπρεπε να λέει "ευχαριστώ" στη δημοτική αρχή Κάρμαντζη αφού βελτίωσε και οδήγησε στην ολοκλήρωση τα έργα που είχαν αφετηρία στην προηγούμενη 4ετία.

"Πυλώνας μας είναι η χρηστή διοίκηση. Αυτή η δημοτική αρχή είναι μια μεγάλη αγκαλιά για τον κάθε δημότη. Ασχολούμαστε με το φως και όχι με το σκοτάδι. Δεν είναι αδυναμία να μιλήσουμε όπως οι αντιπολιτεύσεις, όμως δεν ενδιαφέρει τον δημότη", επεσήμανε  κλείνοντας ο δήμαρχος.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ