6.2.2020 20:02

Γαλάζιος εμφύλιος για τις νέες δομές

Άναψε φωτιές η ανάρτηση του Δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη

Φωτιές στο πολιτικό σκηνικό της Χίου άναψε η ανάρτηση του Δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη στο Facebook με την οποία εγκαλούσε τόσο τη ΝΟΔΕ Χίου όσο και τους γαλάζιους αυτοδιοικητικούς για τη στάση τους στο μεταναστευτικό ζήτημα, ζητώντας τους παράλληλα να ξεκαθαρίσουν δημόσια τη θέση τους αναφορικά με τη δημιουργία νέων δομών.

Ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων κατήγγειλε συζητήσεις παραπληροφόρησης, κατηγορώντας τους για κριτικές που δεν κοστίζουν. Αναλυτικά στην ανάρτησή του ανέφερε:

«Όλο αυτό το διάστημα με το σοβαρότατο θέμα του μεταναστευτικού-προσφυγικού ακούμε απόψεις, κριτικές από καλοπροαίρετους αλλά και κακοπροαίρετους και τόσους άλλους για το τι πρέπει να γίνει η τι δεν έγινε, για ικανούς η μη ικανούς χειρισμούς και τόσα αλλά που πρέπει να γράφω μέρες για αυτό!

Διατυπώνω λοιπόν δημόσια την απορία μου επειδή έχουμε δεχθεί κριτικές που δεν κοστίζουν σε όσους τις διατυπώνουν εντυπωσιακά και περισπούδαστα και υπόγειες συζητήσεις παραπληροφόρησης ,θέλω να ρωτήσω λοιπόν τον πρόεδρο και την διοίκηση της Νομαρχιακής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας της Χίου καθώς και όλους τους πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας της Χίου στις τελευταίες εκλογές ποια είναι η δημόσια θέση σας, εν σχέσει με τις θέσεις και τις εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας την όποια εκπροσωπείτε για την υπερδομή ,το ΠΡΟΚΕΚΑ κλπ!

Άντε λοιπόν για να μάθουν οι Χιώτισσες και οι Χιώτες επιτέλους τι πρεσβεύετε και να λυθεί και η δική μας απορία σε σχέση με την καθαρή απόφαση του δημοτικού μας συμβουλίου!»

Σήκωσε το γάντι ο Σταύρος Μιχαηλίδης

Λίγη ώρα αργότερα ο πρώτος επιλαχών μετά τον Νότη Μηταράκη και πολιτευτής της Ν.Δ. στη Χίο Σταύρος Μιχαηλίδης, προχώρησε σε ανάρτηση, εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στον Δήμαρχο Χίου μέσω Facebook, καταλογίζοντάς του αδράνεια, συνεχείς αστοχίες και προσπάθεια αναζήτησης συνενόχων:

«Ο "καπετάν" Σταμάτης ο κύριος Δήμαρχος Χίου με ανάρτησή του πριν λίγο (εγ)καλεί στελέχη και πολιτευτές της ΝΔ της Χίου να πάρουν σαφή θέση για την δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ στην Χίο. Προφανώς επειδή στα πέντε χρόνια της ''νομαρχίας'' του και μισό χρόνο δημάρχου δεν έχει καταφέρει να συμβάλλει ουσιαστικά στο πρόβλημα έχοντας τεράστια ευθύνη για την σημερινή απαράδεκτη κατάσταση στο νησί μας και την ΒΙΑΛ προσπαθεί να καταστήσει και άλλους συνενόχους στις αστοχίες. Όλοι καταλαβαίνουν κυρίως που απευθύνεται. Δυο σχόλια προς το παρόν στην ανάρτησή του: Πρώτον αργά θυμήθηκε να ζητήσει απόψεις πολιτευτών της ΝΔ. Έξι κοντά χρόνια ''αγωνίζεται'' για το επίμαχο σοβαρό θέμα πότε σε μια από τις δεκάδες συσκέψεις κάλεσε τους "πολιτευτές" αυτός και οι άλλοι εντεταλμένοι του νησιού να ακούσει τις απόψεις τους; Δεύτερον οι αποφάσεις του είναι τόσο σαφείς που την δομή των 5000 στο Αίπος την κατέβασε στους 4.000, τόσο σαφής που δεν μας απαντά αν προχωρήσει δομή θεωρητικά 1000 ατόμων αλλά απέξω στα ενοικιαζόμενα φιλοξενούνται 10.000 τον ενοχλεί; τόσο σαφής που δεν δηλώνει ότι αν επιχειρηθεί δημιουργία δομής μεγαλύτερη των 500 ατόμων θα παρατάξει τα ''στήθη'' του να την εμποδίσει; Όσο για τις ευθύνες του δείτε ένα απόσπασμα των βερμπαλιστικών του δηλώσεων για το πόσο καλά διαχειρίζονταν το θέμα για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Έχει και συνέχεια».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ