9.7.2024 13:26

«Φέσια» πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στον Δήμο Χίου από απλήρωτα ενοίκια (Video)

Με απόφασή της η Δημοτική Επιτροπή προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για να εισπράξει τα συγκεκριμένα χρήματα

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Χίου, βρέθηκαν 31 μεγαλοοφειλέτες που μισθώνουν δημοτικά ακίνητα, ωστόσο επί σειρά ετών δεν πληρώνουν τα μισθώματα, εκμεταλλευόμενοι τη μέχρι σήμερα ανοχή όλων των δημοτικών αρχών.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Παντελή Καμπούρη, υπάρχουν 31 ιδιώτες που οφείλουν ποσά άνω των 5.000 ευρώ στον Δήμο Χίου από μισθώματα δημοτικών ακινήτων. Τα ποσά αυτά αφορούν τόσο τρέχουσες όσο και παλαιότερες οφειλές, οι οποίες χρονολογούνται ακόμα και 10-15 χρόνια πίσω. "Είμαστε υποχρεωμένοι βάσει νόμου να καταφύγουμε στη δικαιοσύνη για να μπορέσουμε να εισπράξουμε τα χρήματα αυτά," δήλωσε ο κ. Καμπούρης, υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

Η συνολική οφειλή από τα μισθώματα δημοτικών ακινήτων ανέρχεται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, σύμφωνα με την εισήγηση της υπηρεσίας. Τα ποσά αυτά έχουν αυξηθεί σημαντικά λόγω των προσαυξήσεων που επιβάλλονται με την πάροδο του χρόνου. Ο κ. Καμπούρης εξήγησε ότι το πρόβλημα δεν είναι νέο, καθώς πολλές από τις οφειλές χρονολογούνται πριν από την ενοποίηση των δημοτικών ενοτήτων.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών επεσήμανε ότι υπήρξε ελαστικότητα από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν ορισμένοι μισθωτές, οδηγώντας σε αυτή την κατάσταση. "Προφανώς υπήρχε αυτή η ελαστικότητα, και κάποιοι μισθωτές την εκμεταλλεύτηκαν με αποτέλεσμα να έχουμε φτάσει σε αυτά τα υπέρογκα ποσά," ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το συνολικό ποσό των οφειλών προς τον Δήμο Χίου ανέρχεται σε περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ, όπως δήλωσε ο κ. Καμπούρης. Από αυτά, ένα σημαντικό μέρος προέρχεται από τα μισθώματα δημοτικών ακινήτων. "Προφανώς και κάποια από αυτά τα ποσά νομίζω ότι δεν θα εισπραχτούν ποτέ," πρόσθεσε, επισημαίνοντας τις δυσκολίες στην είσπραξη των χρεών αυτών.

Ο κ. Καμπούρης τόνισε ότι ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να καταφύγει στη δικαιοσύνη για να διασφαλίσει την είσπραξη των οφειλόμενων ποσών. Αυτό θα επιτρέψει στον Δήμο να καλύψει τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στον προϋπολογισμό του από τις απλήρωτες μισθώσεις. "Είναι μεγάλα ποσά και πρέπει να τα διεκδικήσουμε για να καλύψουμε το κενό αυτό," κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ