24.5.2021 15:03

Έργα ύψους 1 εκ. για επισκευαστικές εργασίες σε γήπεδα

547.000 ευρώ για την τοποθέτηση χλοοτάπητα στα γήπεδα Θυμιανών και Αγίου Γεωργίου Συκούση

Για σημαντικές μελέτες καθοριστικές για το μέλλον των αθλητικών εγκαταστάσεων της Χίου έκαναν λόγο στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γ. Ξενάκης  ο Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ., Γ. Μανάρας, ο Αντιδήμαρχος Καμποχώρων, Π. Μανδάλας και ο Υπεύθυνος τεχνικών θεμάτων, Τ. Δαμαλάς.

Με έναν γενναιόδωρο προϋπολογισμό ύψους 1 εκ. ευρώ η Δημοτική Αρχή επιδιώκει τον εκσυγχρονισμό των γηπέδων των Θυμιανών και του Αγίου Γεωργίου Συκούση. Επιπλέον θα αξιοποιήσουν ένα ποσό της τάξεως των 547.000 ευρώ για την τοποθέτηση χλοοτάπητων στα δυο παραπάνω γήπεδα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ξενάκης τόνισε ότι ο στόχος είναι να εκσυγχρονιστούν τα δυο παραπάνω γήπεδα με πλήθος επισκευαστικών εργασιών.

Για το γήπεδο των Θυμιανών προβλέπονται επεμβάσεις στο γήπεδο του μπάσκετ, εργασίες περίφραξης, τοποθέτηση νέων μπασκετών και ηλεκτροφωτισμού. Παράλληλα για το γήπεδο του ποδοσφαίρου θα τοποθετηθούν νέα ηλεκτροφωτιστικά σώματα και θα δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης.

Μάλιστα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του έργου για το γήπεδο του Άγιου Γεωργίου Συκούση ενώ θα ακολουθήσει και η ολοκλήρωση του γηπέδου των Θυμιανών: 

«Έτοιμη είναι η μελέτη του Αγίου Γεωργίου και σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμη η μελέτη του γηπέδου των Θυμιανών» ανέφερε ο κ. Ξενάκης.

Στη δεύτερη φάση θα ακολουθήσει ο εκσυγχρονισμός των γηπέδων κατά την οποία θα αλλάξει ριζικά η εικόνα των αποδυτηρίων και κερκίδων.

Για το γήπεδο του Εφήβου ετοιμάζονται τα τεύχη δημοπράτησης της μελέτης και μέχρι τέλη Μάϊου- αρχές Ιουνίου θα έχουν ολοκληρωθεί. Το κόστος δημοπράτησης θα είναι 50.000 ευρώ.

Επιπλέον αλλάζουν οι όροι συμφωνίας με τον Σύλλογο του «Εφήβου» καθώς ο κ. Ξενάκης εκτίμησε ότι το έργο δεν θα έχει υλοποιηθεί εντός 2 ετών. Έτσι επεκτείνεται στα 3 χρόνια. 

Για το γήπεδο Συκιάδας- Λαγκάδας ανέφερε ότι έχει προκύψει σημαντικό πρόβλημα καθώς ο χαρακτηρισμός των εκτάσεων ως δασικές βάζει «φρένο» στα έργα της Δημοτικής Αρχής.

Στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης τα έργα στο Ιωνικό

Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Χίου, Γ. Μανάρας εστίασε στη σημασία ολοκλήρωσης των έργων στο Ιωνικό Κολυμβητήριο.

«Μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στο Ιωνικό Κολυμβητήριο» ανέφερε ο κ. Μανάρας.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η αντικατάσταση των καλυμμάτων στο Κολυμβητήριο.

Προς την σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο βρίσκεται το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Χίου με στόχο την ανακαίνιση των αποδυτηρίων και των WC του κλειστού γυμναστηρίου. Το έργο αυτό θα έχει ύψος 119.000 ευρώ.

Εντός Ιουνίου θα ακολουθήσει η συντήρηση συνολικά 6 γηπέδων: Συκιάδας-Λαγκάδας, Δημοτικού Σταδίου Χίου, Δαφνώνα, Νενήτων, Καλαμωτής και Πυργίου.

Στο Δημοτικό Στάδιο Χίου θα αλλάξει ριζικά η εικόνα στις κερκίδες καθώς προβλέπεται η τοποθέτηση 600 νέων καθισμάτων. Μάλιστα θα προστεθεί ένα χρήσιμο ψηφιακό εργαλείο: του «photofinish» και δυο ηλεκτρογεννητριών.

Τέλος ιδιαίτερη σημασία έχουν και οι εργασίες αντικατάστασης μπασκετών που όπως απέδειξαν στο παρελθόν χρήζουν άμεσης αντικατάστασης.

 Ο Υπεύθυνος Τεχνικών Θεμάτων, Τ. Δαμαλάς δήλωσε ότι δόθηκε προτεραιότητα  στα σχολεία και στόχος είναι  η άμεση προμήθεια 50 μπασκετών.

Τέλος, τόσο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γ. Ξενάκης όσο και ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ του Δήμου Χίου τόνισαν ότι οι παρεμβάσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις δεν έχουν καμία σχέση με τις ερχόμενες εκλογές της ΕΠΣ.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ