4.10.2023 19:02

Έπεσαν οι υπογραφές για το Open Mall

Χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου μέχρι τον Αύγουστο του 2024

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο ανάπλασης και ανακατασκευής των οδών Αφών Ράλλη, Βουπάλου, 11ης Νοεμβρίου, Δημογεροντίας, Δαμαλά, Σκαναβή, Γορδάτου, Ε. Αργέντη, Τσελεπή, Τσελεπίδου, Ψυχάρη Σκυλίτση, Αμάντου και Δ. Πρώιου με συνολικό μήκος 1140 περίπου μέτρα. Κύριος στόχος της παρέμβασης είναι η βελτίωση του δομημένου περιβάλλοντος της περιοχής η ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής, χωρικών και ιστορικών, η λειτουργική αναβάθμιση και η αισθητική βελτίωση των χώρων κυκλοφορίας και κατ’ επέκταση του αστικού τοπίου του τμήματος αυτού της πόλης της Χίου. Η βελτίωση του δικτύου κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων στην περιοχή αυτή στοχεύει και σε μια περισσότερο άνετη και ευχάριστη πρόσβαση των κατοίκων και επισκεπτών στα εμπορικά καταστήματα αλλά και την πιο αποτελεσματική οργάνωση της εμπορικής λειτουργίας της πόλης.

Οι κύριες εργασίες της ανάπλασης αφορούν στην:

• διαπλάτυνση των πεζοδρομίων των οδών, ανάλογα με τη δυνατότητα χώρου στην κάθε οδό, και δημιουργία μιας λωρίδας κίνησης οχημάτων πλάτους 3,00 – 3,25μ.

• τοποθέτηση νέων υλικών (κράσπεδα, δάπεδα πεζοδρομίων, οδών) σχετικά με αυτά που έχουν τοποθετηθεί στην πρόσφατα αναδιαμορφωμένη περιοχή του «Μπαλουχανά».

• τοποθέτηση νέου αστικού εξοπλισμού (αστικά καθιστικά, κάδοι απορριμμάτων, φωτιστικά οδών LED, κολωνάκια) όμοιας μορφής με αυτά που έχουν τοποθετηθεί στην όμορη περιοχή του «Μπαλουχανά».

• καθαίρεση της υφιστάμενης ασφάλτου των οδών

• καθαίρεση υφιστάμενων πλακοστρώσεων των πεζοδρομίων

• καθαίρεση του άοπλου σκυροδέματος

• δημιουργία νέων κρασπέδων από τοπικό μάρμαρο Λαγκάδας

• νέα δαπεδόστρωση πεζοδρομίων και οδών με χυτο βοτσαλωτο και κυβόλιθο Καβάλας αντίστοιχα με την απαραίτητη υπόβαση σκυροδέματος

• τοποθέτηση οδοφωτισμού

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις Ε.Τ.Π.Α. - Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», Άξονας Προτεραιότητας «Ανάπτυξη επιχειρηματικότητας με Τομεακές προτεραιότητες» Κωδ. ΟΠΣ: 5035499 (Κ.Α. 64-7323.007) ποσού 1.090.500,27 € ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ (ΚΑ 30-7331.281) ποσού 524.944,77 €.

ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟΥ ΠΟΣΟΥ 1.133.045,13 ΕΥΡΩ  ΧΩΡΙΣ Φ.Π.Α. (17%) ΚΑΙ 1.325.662,80 ΜΕ ΦΠΑ.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ Δέκα (10) μήνες από την ημέρα υπογραφής της παρούσας σύμβασης ΗΤΟΙ ΕΩΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟ 2024.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ