30.10.2019 14:06

«Ενωτικές συλλογικές δράσεις απέναντι στους πλειστηριασμούς»

Και η Χιακή Συμπολιτεία παίρνει θέση υποστηρίζοντας τον συμπολίτη μας, Γιάννη Παληό

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον συμπολίτη μας Γιάννη Παληό και στις εκατοντάδες συμπολιτών μας που κινδυνεύουν από πλειστηριασμούς στις κατοικίες τους λόγω «κόκκινων δανείων».

Το πρόβλημα είναι συλλογικό και όχι ατομικό. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η “σαλαμοποίηση”, να βιώσει ο καθένας την κατάσχεση του σπιτιού του μόνος, ενοχικά και στο σκοτάδι. Γι’ αυτό είναι σημαντική και θαρραλέα η πρωτοβουλία του Γιάννη Παληού να τραβήξει την κουρτίνα, να δημοσιοποιήσει το θέμα και να ζητήσει όχι μόνο συμπαράσταση, αλλά συλλογική δράση.

Όλους αυτούς τους μήνες, παρά το πανελλαδικό κύμα συμπαράστασης, τις χιλιάδες υπογραφών, την κινητοποίηση σε συλλογικό αλλά και κοινοβουλευτικό επίπεδο, η Τράπεζα και η εισπρακτική της με αναλγησία και απανθρωπιά αρνήθηκαν κάθε εφικτό διακανονισμό, απαιτώντας τον εκπλειστηριασμό της πρώτης και μοναδικής κατοικίας του συμπολίτη μας.

Γίνεται φανερό ότι  στόχος των τραπεζών δεν είναι η αποπληρωμή των παραφουσκωμένων δανείων, αλλά τα σπίτια των πολιτών. Στους πλειστηριασμούς το 2018, με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το 85% των ακινήτων (4059 ακίνητα αξίας 1 δις ευρώ) τα πήραν οι ίδιες οι Τράπεζες. Οι Τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήσαμε όλοι εμείς με περικοπές, φορολογία και μνημόνια όλων των κυβερνήσεων. Και σήμερα η πρώτη κατοικία ουσιαστικά δεν προστατεύεται από τα αρπακτικά.

Έχοντας φέρει ήδη από το Νοέμβριο του 2016 το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και υλοποιώντας σχετικές ομόφωνες αποφάσεις:

  • Συμμετέχουμε στην διαμαρτυρία την Πέμπτη 31/10 ώρα 11.00 μπροστά στην ALPHA Bank στην Απλωταριά.
  • Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση καταγγελίας των αρπακτικών των τραπεζών την Πέμπτη 7/11 ώρα 9.00 στην Πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη.

Κανείς μόνος του στο σκοτάδι των πλειστηριασμών!

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ