8.2.2021 14:54

Ελλείψεις στα αιτήματα διόρθωσης τετραγωνικών

35.000 αιτήσεις εκ των οποίων οι 18.000 είναι για ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

Ο Δήμος Χίου με την πρόσληψη 10 συμβασιούχων συνεχίζει να εξετάζει τα αιτήματα των πολιτών για την διόρθωση τετραγωνικών σε ακίνητα ηλεκτροδοτούμενα και μη.

Από τις 35.000 αιτήσεις έχουν εκκαθαριστεί 13.000 αιτήσεις ενώ συνεχίζεται και η εκκαθάριση των υπόλοιπων.

Ο αντιδήμαρχος οικονομικών, Γ. Μπελέγρης σε τοπικά Μ.Μ.Ε. θέλησε να επισημάνει την σημασία που έχει οι πολίτες να συνεργαστούν με τον Δήμο προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία.

Διευκρινίσεις ζητά η Οικονομική Υπηρεσία

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος υπάρχουν σημαντικές και πολλές ελλείψεις στην κατάθεση των αιτημάτων αφού η Υπηρεσία παρά την προσπάθεια της να επικοινωνήσει μέσω email με τους δημότες δεν βρίσκει ανταπόκριση.

«Παρακαλώ τους δημότες που ανεξαρτήτως με το ποιος έχει συντάξει την αίτηση να δει τα email του διότι η Υπηρεσία χρειάζεται διευκρινιστικές πληροφορίες και δεν έρχονται» δήλωσε, χαρακτηριστικά.

 

Παράλληλα ανακοίνωσε εξέδωσε και ο Δήμος Χίου στην οποία σημειώνει τα εξής:

"Ο Δήμος Χίου ενημερώνει τους πολίτες ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 222 του ν.4555/2018 (ΦΕΚ 133 Α’)

Ακίνητα, στα οποία διακόπτεται η ηλεκτροδότηση, απαλλάσσονται από την καταβολή ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού, από την ημερομηνία υποβολής δήλωσης του ιδιοκτήτη τους ή του νόμιμου εκπροσώπου αυτού προς τον οικείο δήμο ότι δεν ηλεκτροδοτούνται και ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν.

Μέχρι την υποβολή της ανωτέρω δήλωσης, τα τέλη οφείλονται ανά κατηγορία ακινήτου και καταβάλλονται κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 21 του από 24.9/20.10.1958 β.δ. (Α΄ 171).

Εάν, παρά την υποβολή της δήλωσης διαπιστωθεί ηλεκτροδότηση ή χρήση του ακινήτου, επιβάλλεται σε βάρος του υπόχρεου το τέλος που αναλογεί από το χρόνο απαλλαγής και ισόποσο πρόστιμο.»."

 

 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ