26.3.2021 14:26

Διπλάσιο το ποσό για την κάλυψη ναυαγοσωστών στις πολυσύχναστες παραλίες

Προϋπολογισμός που φτάνει τα 300.000 ευρώ

Αντικείμενο συζήτησης θα αποτελέσει στην σημερινή Οικονομική Επιτροπή του Δήμου η εξασφάλιση του ποσού των 300.000 ευρώ για την κάλυψη ναυαγοσωστών στις πολυσύχναστες παραλίες. Το ποσό που υποχρεώνει το κράτος να διαθέσει ο Δήμος είναι διπλάσιο σε σύγκριση με πέρσι που ήταν 150.000 ευρώ.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Κ. Βεργίνας έντονα προβληματισμένος εκφράζοντας την ανησυχία του ως προς την εύρεση οικονομικών πόρων για την κάλυψη των παραπάνω αναγκών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η νομοθεσία έχει αλλάξει το προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε το 2020, το οποίο αφορούσε την ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών.

Τα νέα μέτρα προβλέπουν μια αναβάθμιση τόσο του εξοπλισμού όσο και των εγκαταστάσεων, όπως οι πύργοι. 

Ο κ. Βεργίνας ανέφερε ότι η εξασφάλιση του ποσού ξεπερνά τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου:

«Αυτά τα χρήματα δεν ξέρουμε εάν ανταποκρίνονται στις δυνατότητες του Δήμου μας. Έχει υποχρεώσει το Κράτος τους Δήμους να αναλάβουν ένα έργο πάνω από τις δυνάμεις τους».

Τέλος αναμένουν πιθανή τροποποίηση του προϋπολογισμού ενώ εξετάζουν εάν θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με πέρσι:

«Στην σημερινή Οικονομική Επιτροπή θα συζητήσουμε πως θα καλύψουμε αυτό το ποσό και αν πράγματι θα μπούμε στη διαδικασία να αναθέσουμε τις υπηρεσίες αυτές με τον ίδιο τρόπο που τις είχαμε αναθέσει και πέρσι δηλαδή με διαγωνισμό σε ιδιώτη εργολάβο».

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ