21.2.2022 13:59

Δασκαλόπετρα - Ακόμα μία παιδική χαρά παραδόθηκε προς χρήση με ασφάλεια (ΒΙΝΤΕΟ)

Προσπάθειες εξωραϊσμού του κτιρίου της Δασκαλόπετρας

Συνέχεια των εργασίων αναμόρφωσης των παιδικών χαρών της Φάρκαινας, αποτελούν οι εργασίες που έλαβαν χώρο στην παιδική χαρά της Δασκαλόπετρας, όπου σήμερα διαθέτει πλέον, ένα καινούργιο δάπεδο από μαλακό υλικό για την ασφάλεια των παιδιών.

Στο σημείο, βρέθηκε ο Δήμαρχος, Σταμάτης Κάρμαντζης με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Νίκο Ξυλά, τον Αντιδήμαρχο Ομηρούπολης Ισίδωρο Ντομάτα και τέλος τον Ανάδοχο εργολάβο, Αθανάσιο Τουλούδη.

Ο Δήμαρχος, Στ. Κάρμαντζης, ικανοποιημένος από την ολοκλήρωση των εργασιών, ανέφερε, ότι με το νέο υλικό που αξιοποιήθηκε στο δάπεδο εξασφαλίζεται η ασφάλεια των παιδιών που αποτελεί και πρωταρχικό μέλημα της Δημοτικής Αρχής. 

Σχετικά με τα «πυρά» που δέχεται από τις αντιπολιτεύσεις ως προς την ολοκλήρωση των έργων, τις κάλεσε να «κάνουν υπομονή» καθώς, όπως δήλωσε: «η Δημοτική Αρχή έχει θέσει υψηλά τον πήχη». Μάλιστα διαβεβαίωσε ότι το αποτέλεσμα των έργων στο τέλος της «πρώτης θητείας» θα είναι «θεαματικό»:

«Νομίζω ότι το αποτέλεσμα της πρώτης μας θητείας θα είναι πραγματικά θεαματικό».

Συμπληρώνοντας ο κ. Ξυλάς ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την ανταπόκριση του, στα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής του Βροντάδου.

Ο ανάδοχος του έργου, κ. Τουλούδης αναφέρθηκε στη δυσκολία των εργασιών, ιδιαίτερα στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Φάρκαινας δεδομένης της μεγάλης επισκεψιμότητας. Ωστόσο, με την ολοκλήρωση και των εργασιών στην παιδική χαρά της Δασκαλόπτερας, το αποτέλεσμα τους δικαιώνει.

Με τη σειρά του, ο Αντιδήμαρχος Ομηρούπολης, Ι.Ντομάτας,  διαβεβαίωσε, ότι από τα πιο μικρά στα πιο μεγάλα προβλήματα ο Δήμος προσπαθεί να τα διεκπεραιώσει. Μερικά από αυτά είναι και η ένταξη του παιδικού σταθμού του Βροντάδου, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, οι ασφαλτοστρώσεις και η αποκατάσταση του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Ερωτώμενος σχετικά με τις εξελίξεις ως προς την αξιοποίηση του κτιρίου της Δασκαλόπετρας, ο κ. Ντομάτας, χαρακτήρισε την σύμβαση «ελαττωματική» καθώς προκύπτουν ζητήματα ως προς την «Ομηρική» ανάδειξη του χώρου και την Αρχαιολογία. Ωστόσο διαβεβαίωσε ότι το κτίριο δεν θα μείνει ανεκμετάλλευτο και σε συνεννόηση με το τοπικό συμβούλιο του Βροντάδου υπάρχει η σκέψη για την αισθητική ανάδειξη του χώρου με την συνεργασία καλλιτεχνών.

Τέλος, ο  Δήμαρχος, Στ. Κάρμαντζης,  ευχαρίστησε τον Ανάδοχο του έργου, Αθανάσιο Τουλούδη ο οποίος, τον αποκάλεσε «φίλο της Χίου» καθώς έχει αναλάβει μια σειρά έργων σε αθλητικές εγκαταστάσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ