20.2.2020 0:14

ΒΙΝΤΕΟ- Στ. Κάρμαντζης στον "π": "Δεν έχω πειστεί από την Κυβέρνηση, αν πεισθώ έχω το σθένος να το πω δημόσια"

"Εγώ στη Νέα Δημοκρατία δε χρωστώ για την εκλογή μου ως Δήμαρχος. Δεν τους χρωστώ. Δεν τους οφείλω. Δε με ενδιαφέρουν. Αυτό το οποίο με ενδιαφέρει είναι ο τόπος μου και οι Χιώτες"

Το τελευταίο διάστημα οι εξελίξεις στο μεταναστευτικό τον έφεραν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Η μετριοπαθής στάση του εκλήφθηκε από την πλειονότητα των πολιτών ως σύμπλευση με την Κυβέρνηση και με τον Χιώτη Υπουργό Νότη Μηταράκη. Στην πρώτη μετεκλογική αποτύπωση μέσω του «π» ο Σταμάτης Κάρμαντζης, ξεκαθαρίζει τη στάση του και απαντά σε όλα τα εύλογα ερωτήματα των ημερών.

Τα βασικά σημεία:

- Έχουν συμπληρωθεί 5 μήνες από τότε που αναλάβαμε το πηδάλιο του Δήμου Χίου υπό πρωτόγνωρες, θα έλεγα, συνθήκες για Δημοτική Αρχή. Εγώ δε θυμάμαι τουλάχιστον στα 25 χρόνια περίπου που ασχολούμαι με τα κοινά να έχει υπάρξει δυσκολότερη περίπτωση ανάληψης δημοτικών καθηκόντων Δημοτικής Αρχής και φυσικά όλα αυτά έχουν να κάνουν με τον εκλογικό νόμο, νομίζω δεν έχει υπάρξει προηγούμενο να έχει 7 παρατάξεις το Δημοτικό Συμβούλιο, με την απλή αναλογική που έφερε τα πάνω κάτω σε όλη την Ελλάδα.

- Τα κυρίαρχα είναι το αεροδρόμιο, οι λιμενικές μας υποδομές, είναι η ολοκλήρωση του φράγματος, είναι ζητήματα δηλαδή τα οποία τα παρακολουθούμε, δεν έχουμε αποστεί από αυτά εξαιτίας του Μεταναστευτικού.

- Η αλήθεια είναι ότι περίμενα έναν διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης από τις αντιπολιτεύσεις. Έναν τρόπο που να δίνει την ευκαιρία σε μια νέα Δημοτική Αρχή να κριθεί, τον πρώτο χρόνο. Εγώ δε θέλω να κριθώ στη διετία, στην τριετία ή στα 4 χρόνια. Στον πρώτο χρόνο όμως θα ήθελα να δοθεί η δυνατότητα να ανοίξουμε τελικά και τα φτερά μας, να απλώσουμε τις δυνατότητές μας και να κριθούμε εν ευθέτω χρόνω. Αυτή λοιπόν η δυνατότητα, τουλάχιστον το πρώτο τρίμηνο δεν δόθηκε.

- Εγώ στη Νέα Δημοκρατία δε χρωστώ για την εκλογή μου ως Δήμαρχος. Εγώ ήμουν ανεξάρτητος, ενθυμείστε πάρα πολύ καλά ότι τελικά τους περισσότερους τους βρήκα απέναντί μου. Άρα δεν τους χρωστώ. Δεν τους οφείλω. Δε με ενδιαφέρουν. Αυτό το οποίο με ενδιαφέρει, για να ξεκαθαρίσουμε, είναι τελικά πώς θα δοθεί λύση σε ένα πρόβλημα, για το οποίο ούτε εγώ είμαι υπεύθυνος, ούτε οι άνθρωποί μας είναι υπεύθυνοι.

- Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει μία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία αποσαφηνίζει και ξεκαθαρίζει ποια είναι τα «θέλω» τα δικά μας. Είναι σεβαστή. Από τον Δήμαρχο είναι σεβαστή.  Ακόμα και διαφορετική άποψη να έχω μες στο μυαλό μου, είναι σεβαστή η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Επειδή όμως έχουμε ευθύνη απέναντι στον τόπο μας πρέπει να δούμε τελικά όλο αυτό πώς θα υλοποιηθεί. Εμείς τι έχουμε πει, το Δημοτικό Συμβούλιο; Να γίνει μία δομή 500 ανθρώπων καταγραφής, ταυτοποίησης κλπ.

- Είναι εύκολο να βγω και να ουρλιάξω στα κανάλια και να πουλήσουμε, αν θέλετε, και ηρωισμούς, τα οποία τελικά είναι παλαμιές στα κύματα. Όταν ηγείσαι πρέπει να είσαι σοβαρός, μετρημένος, διαλλακτικός, σώφρων και πάνω απ’ όλα να μην είσαι εξαρτώμενος.

- Θέλω λοιπόν να σας πω ότι, εάν έρθει η στιγμή που θα πρέπει ο Δήμαρχος να είναι παρών, κοντά στον κόσμο, πάντα βεβαίως με νόμιμες διαδικασίες, μ’ έναν τρόπο, ο οποίος να μην αφίσταται του πολιτισμού και των συμπεριφορών, θα είναι εκεί. Θα είναι εκεί! Δε θα απουσιάζει.

- Αν κάποια στιγμή διαπιστώσω ότι έχω πεισθεί πρωτίστως εγώ, αυτό θα το βάλω σε δημόσια συζήτηση, ακόμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αλλά θέλω να πεισθώ και το λέω με απόλυτη ειλικρίνεια και νομίζω ότι αυτό που λέω τώρα καταδεικνύει κιόλας αυτό που με νοιάζει είναι ο τόπος και οι άνθρωποι μας.

- Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Ο Νότης Μηταράκης είναι καλών προθέσεων. Βεβαίως αυτή την ώρα έχει μία αποστολή, η οποία έχει να κάνει με ζητήματα, τα οποία άπτονται ακόμα και της εθνικής ασφάλειας. Και πρέπει να το κατανοήσουμε. Εκείνος λοιπόν έχει τη δική του οπτική γωνία, τις δικές του πληροφορίες. Από κει και πέρα, θέλουμε να μας βοηθήσει για να τον βοηθήσουμε.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ