12.6.2020 14:59

ΒΙΝΤΕΟ- Ώρα ανάπλασης του κέντρου αλλά με διαφορετικές προσεγγίσεις

Σημαντικές τροποποιήσεις προανήγγειλε ο Στ. Κάρμαντζης με τον Μανώλη Βουρνού να απορρίπτει παρεμβάσεις "που θα βάλουν σε κίνδυνο το έργο"

Ένα ευρύ διάλογο για τις επιχειρούμενες παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης της Χίου, σηματοδότησε η γνωστοποίηση της απόφασης του Σ.τ.Ε. με την οποία απορρίφθηκαν οι ενστάσεις των κατοίκων που αφορούσαν κυρίως τις κυκλοφοριακές παρεμβάσεις.

Και αυτό γιατί οι δύο βασικοί εμπλεκόμενοι, δηλαδή η Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη αλλά και ο συνδυασμός της «Πρωτοβουλίας» η οποία εμπνεύστηκε το συνολικό έργο της ανάπλασης του κέντρου φαίνεται ότι έχουν αντικρουόμενες απόψεις για τη συνέχισή του.

Το «Καρμαντζικό» σχέδιο

Σε δηλώσεις του στον «π» ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, έσπευσε να χαιρετίσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σημειώνοντας ωστόσο ότι, οι περισσότερες από τις απόψεις των κατοίκων έχουν ήδη υιοθετηθεί από τη Δημοτική Αρχή.

Σε αυτό το πλαίσιο, προανήγγειλε τροποποιήσεις της αρχικής μελέτης, όπως η παραμονή της οδού Δημοκρατίας σε δρόμο μονής κατεύθυνσης αλλά και η μετατροπή της οδού Πολυτεχνείου σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας χωρίς όμως τις μεγάλες παρεμβάσεις που είχαν αρχικά σχεδιαστεί.

Όπως εξήγησε, η πρόταση της δημοτικής αρχής θα παρουσιαστεί αναλυτικά στο προσεχές διάστημα, λέγοντας ότι επί του παρόντος ο διάλογος γίνεται επί μίας προμελέτης.

«Να μην τεθεί το έργο σε κίνδυνο»

Στον αντίποδα ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» και πρώην Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς, σε δηλώσεις του, έκανε λόγο για μία ακόμη δικαίωση του έργου, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο αναδεικνύει τη σημαντικότητα του εγχειρήματος.

Όπως είπε, αυτό το οποίο πρέπει να καταστεί σαφές είναι ότι πρόκειται για ένα σχέδιο ενοποίησης του κέντρου της πόλης με απώτερο στόχο την παράδοσή του στον μόνιμο κάτοικο αλλά και στον επισκέπτη.

Απαντώντας στις δηλώσεις του Δημάρχου Χίου, σχολίασε ότι ο Σταμάτης Κάρμαντζης θα πρέπει να εξηγήσει στους Χιώτες, ποιες ακριβώς είναι οι αλλαγές που προτείνει, προσθέτοντας ότι σε περίπτωση που αυτές οι αλλαγές αλλάζουν την ουσία του έργου τότε θα υπάρξει κίνδυνος χρηματοδότησής του.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ