29.1.2020 22:30

ΒΙΝΤΕΟ- «Καλύτερα να δεχθούμε τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης»

Υπέρ της δημιουργίας υπερδομής στο Αίπος τάχθηκε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ξενάκης σε ομιλία του σε ημερίδα των Ρεπουμπλικάνων Ελλάδας

Στην περιβόητη ημερίδα των Ρεπουμπλικάνων Ελλάδας, καταγράφτηκε η πρώτη επίσημη διαφοροποίηση στελέχους της Δημοτικής Αρχής από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου για μη αποδοχή του κυβερνητικού σχεδιασμού που προβλέπει τη δημιουργία υπερδομής στο Αίπος.

Ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Ξενάκης, κατέθεσε την άποψη ότι είναι προτιμότερο οι νησιώτες να δεχθούν τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης, αφού σε διαφορετική περίπτωση μέχρι το καλοκαίρι η κατάσταση θα έχει ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο.

«Στη Χίο αυτή τη στιγμή είναι περί τους 7.500. Θεωρώ ότι πάνω από το 80% είναι λαθρομετανάστες. Βεβαίως είναι λαθρομετανάστες, δεν το αρνούμαι αυτό, γιατί όταν μπαίνεις λαθραία σε μία χώρα είσαι λαθρομετανάστης. Το βιώσαμε κι εμείς που πήγαμε στο εξωτερικό. Που αν δεν είχαμε χαρτιά δεν μας άφηναν πάνω από 3 μήνες παρότι είχαμε οικογένειες που διέμεναν μόνιμα εκεί.

Προτιμώ λοιπόν, αυτούς τους 7.500 που συμφωνώ ότι δεν έπρεπε να είναι τόσοι, να δεχθώ μία θέση που μου δίνει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση και να πω ότι θα έχω 4.000 και θα είναι ελεγχόμενοι. Ελεγχόμενοι σημαίνει ότι στις 6 το απόγευμα θα βγαίνουν και στις 10 θα πρέπει να είναι μέσα, παρά να έχω 7.500 και να μην τους ελέγχω.

Όταν υπάρχει ένα πρόβλημα πρέπει να το δω ρεαλιστικά και να δώσω λύση», εξήγησε ο κ. Ξενάκης, σπεύδοντας να διευκρινίσει ότι πρόκειται για προσωπική άποψη και όχι άποψη που εκφράζει τη δημοτική αρχή Κάρμαντζη ή τον Δήμο Χίου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ