9.9.2019 13:10

ΒΙΝΤΕΟ- Επισφράγισαν τη διάθεση συνεργασίας σε βάθος 4ετίας

Με αντικείμενο τις λιμενικές υποδομές της Χίου η πρώτη κοινή σύσκεψη Δήμου και Περιφέρειας

Σε νέες βάσεις μπαίνουν οι σχέσεις Δήμου και Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια. Το μεσημέρι της Δευτέρας, ο νέος Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, συνοδευόμενος από τους 3 Χιώτες αντιπεριφερειάρχες πέρασε το κατώφλι του Δημαρχείου προκειμένου να συμμετάσχει σε τεχνική σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, τον αντιδήμαρχο Γιάννη Ξενάκη, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Λευτέρη Παπαλάνη καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αντώνη Ζερβάκη.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν τα ζητήματα των λιμενικών υποδομών στη Χίο, αφού δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις προσπάθειες ολοκλήρωσης του master plan που άφησε ημιτελές η προηγούμενη δημοτική αρχή και για το οποίο υπάρχουν στενά χρονικά περιθώρια καθώς και το δημοπρατούμενο νέο λιμάνι των Καρδαμύλων.

Επιπλέον στη συνάντηση τέθηκαν και τα ζητήματα στενότερης συνεργασίας μεταξύ των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης μέσα από προγραμματικές συμβάσεις.

Στις δηλώσεις τους τόσο  ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, όσο και ο Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης, αναφέρθηκαν στην αλλαγή νοοτροπίας που υπήρχε μέχρι σήμερα, σημειώνοντας ότι Περιφέρεια και Δήμος θα συμβαδίσουν καθόλη τη διάρκεια της 4ετίας προς όφελος των δημοτών.

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ